måndag 2 maj 2016

Film: The Hunger Games - Mockingjay Part2

Titel: The Hunger Games: Mockingjay Part 2
Premiär: 18 november 2015
Längd: 2h 17 min 
Skådespelare: Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth, Woody Harrelson, Donald Sutherland, Philip Seymour-Hoffman, Julianne Moore, Elizabej Banks  
Genre: Adventure | Sci-Fi 
Betyg på IMDb: 6,7
Länk till IMDb

Handling: Medan nationen Panem är i fullskaligt krig, konfronterar Katniss President Snow i en slutgiltig uppgörelse. Tillsammans med hennes närmaste vänner? Gale, Finnick och Peeta ger de sig ut på ett uppdrag där de måste riskera allt för att rädda Panems invånare samt arrangera ett lönnmordförsök på President Snow som har blivit mer och mer besatt av att förgöra henne. De dödliga fällorna, fienderna samt moraliska valen som väntar kommer utmana Katniss mer än vad någon arena i Hungerspelen någonsin gjort. 

Kommentarer: Det var verkligen på tiden att jag såg den sista och avslutande delen på The Hunger Games serien, igår blev det äntligen av. 

Jag hade inga vidare förväntningar på den då jag tyckte att den tredje filmen var på tok för utdragen. Jag gillade de första två filmerna i serien, den tredje inte så mycket. The Hunger Games har gjort som så många andra böcker på tre, delat upp den sista boken i två filmer. Jag ska säga att jag är lite väl trött på det, vissa trilogier behöver inte bli fyra filmer. I The Hunger Games var detta helt onödigt, men det är väl för att krama ut mer pengar. 

I Part 2 kastas vi direkt in där Mockingjay Part 1 slutade. Jag kände redan direkt att inledningen var lite väl seg, precis som del 1. Jag känner att den inte riktigt kommer igång trots att sista filmen brukar vara packad av action. Visst innehåller den mer action och strid men jag kände att den inte riktigt nådde enda fram. Jag hade förväntat mig mer men det kändes som den inte riktigt nådde fram och det blev för långrandigt. 

Lawrence gör som vanligt en strålande insats och är utmärkt i huvudrollen. Har man gillat de tidigare filmerna så kommer man såklart se även denna, om man nu inte gjort det. 

4 kommentarer:

 1. Jag kan inte heller förstå det här ofoget att dela upp sista boken i två filmer. Det hade gott och väl räckt med en film för denna och då hade den nog blivit mer tight.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fattar inte varför det hela tiden ska delas upp i flera delar, så himla tröttsamt. Precis, hade räckt med en film.

   Radera
 2. Jag har inte kikat på denna film sedan jag köpte den. Tänkte göra det under veckan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det blir så ibland att de står liggande. Hoppas du gillar den.

   Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.