fredag 18 mars 2016

I natt är du död av Viveca Sten

Titel: I natt är du död
Författare: Viveca Sten
Förlag: Månpocket
ISBN: 978-91-7503-507-9
Serie: Morden i Sandhamn #4
Språk: Svenska
Antal sidor: 376
Finns hos: Adlibris / Bokus 

************************************************************************************************************************************
Handling: En kylig septemberdag hittas studenten Marcus Nielsen död i sin lägenhet i Nacka. Han hänger i en snara som fästs i takets lampkrok och han har efterlämnat ett avskedsbrev. Allting tyder på självmord. Men Marcus mamma är övertygad om att han blivit mördad och bönfaller kriminalinspektör Thomas Andreasson att inte avkskriva fallet. 

Utredningen leder polisen till militärbasen Korsö utanför Sandhamn, och Thomas bästa vän Nora Linde, försöker ta reda på mer om förläggningen där de hårdförna kustjägarna verkat i decennier. 

Kort därefter dör ytterligare en man som har kopplingar till Korsö. Finns det något i det förslutna som inte får komma i dagen? 
~Goodreads.com~
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Jag har verkligen tyckt om Viveca Stens böcker, den här är den bästa i serien tycker jag. Viveca Sten är en författare som utvecklas mer och mer och blir bättre för var bok. Det här är ytterligare en spännande bok i Sandhamnserien men jag tycker som sagt att detta är den vassaste hittills.

Som vanligt blandar Viveca nutid och dåtid, sakta vävs de samman. Många deckarförfattare skriver på detta sätt, vissa stör sig på detta mig stör det inte alls om det är bra skrivet vilket det är i denna bok. Viveca väver på ett intressant sätt ihop båda historierna. Historien är väldigt intressant och jag hade svårt att lägga ifrån mig boken, ville veta hur det skulle sluta. Upplösningen är spännande in i det sista. Som vanligt försökte jag lista ut vem som är gärningsman. Jag hann ändra mig flera gånger under läsningens gång.

Jag börjar tycka mer och mer om Nora och Thomas och deras vänner på Sandhamn. Både Thomas och Nora utvecklas på ett trovärdigt sätt och jag gillar hur hon blandar in familj och relationsproblem i handlingen. Jag har hela tiden varit övertygad om att Thomas och Noras relation ska utvecklas till någonting mer, en relation men nu är jag inte så säker längre. Kul att Thomas och Pernilla hittat tillbaka till varandra. Och Nora förtjänar verkligen att vara lycklig.

Jag ser fram mot att fortsätta på serien och femte boken kommer inte dröja länge tills jag kommer börja på den.

Betyg: 4 av 5.

Böcker jag läst av Viveca Sten:
I de lugnaste vatten
I den innersta kretsen
I grunden utan skuld

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.