fredag 25 mars 2016

Det hänger en ängel ensam i skogen av Samuel Björk

Titel: Det hänger en ängel ensam i skogen
Författare: Samuel Björk
Förlag: Bonnier Pocket
ISBN: 978-91-7429-468-2
Original titel: Der henger en engel alene i skogen
Serie: Holger Munch & Mia Kruger #1
Språk: Svenska
Antal sidor: 454
Finns hos: Adlibris / Bokus 

************************************************************************************************************************************
Handling: Mordutredaren Mia Kruger har lämnat polisen och bosatt sig på en ö. Dit kommer hennes gamle kollega, den godmodige kriminalkommissarien Holger Munch, för att övertala henne att återvända till jobbet. han behöver hennes hjälp i ett skrämmande och besynnerligt fall. En flicka har hittats hängande livlös i skogen med en skolväska på ryggen och en lapp om halsen: "Jag reser ensam."

Mycket pekar på att den hänsynslösa mördaren kommer att slå till igen och Krugers efterforskningar leder till ett sex år gammalt fall där ett spädbarn kidnappats från en förlossningsklinik. Men utredningen blir mer personlig än vad Munch och Kruger har tänkt sig. Och snart går det upp för dem att de själva blir en bricka i mördarens cyniska dödsspel.
~Goodreads.com~
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Jag kan ibland bli lite skeptisk när en ny författare jämförs med någon av mina favoritförfattare. I det här fallet stod det på bokens omslag att “Jo Nesbø bör se upp”. Men jag blev allt mer och mer nyfiken på den här boken och tur är att jag köpte den för det här var verkligen en väldigt bra bok.

Tempot är i stort sett rasande högt hela tiden, vi kastas i stort sett rakt in i mordgåtan, det svänger både hit och dit. Jag sugs in från början och i stort sett sträckläser boken. Det är inte så mycket action här även fast boken går i högt tempo, men det gör absolut ingenting författaren har ändå lyckats fånga den dystra stämningen. Det är även skönt att det inte år så blodigt heller med detaljerande beskrivningar eftersom det handlar om barn.

Jag gillade som sagt denna bok men kunde stundvis känna att det var lite för mycket lösa trådar. Allt får inte riktigt logisk förklaring eller upplösning. Trots att den var vansinnigt spännande lämnade den mig med en del frågetecken som man inte riktigt fick svar på, vart tog t.ex. de två unga killarnas föräldrar vägen?!

I början var jag inte heller riktigt överens med en av huvudpersonerna, Mia Kruger. Jag irriterade mig på henne något otroligt och den dvala hon medicinerade sig själv med. Men som tur var så började jag gilla henne mer och mer. Holger Munch känner jag inte så mycket för än, ser fram emot att läsa känna honom närmare tror absolut det är en karaktär jag skulle kunna gillar. Fortsätter gärna följa dem båda.

Det här är en väldigt bra bok, har du inte redan läst den så gör det, rekommenderas verkligen. Jag kommer absolut att läsa mer böcker av Samuel Björk han kan verkligen bli en ny favorit.

Betyg: 4 av 5.

6 kommentarer:

 1. Jag gillade den här, andra kommer väll ut i år, den ser jag framemot att läsa :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oh ser verkligen fram emot att läsa del två :)

   Radera
 2. Jag hade också lite svårt för Mia. Men jag ser fram emot att läsa fortsättningen :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. ja hon var verkligen inte lätt att ta till sig ;)

   Radera
 3. Norska deckare brukar ju vara bra, men jag blir också lite orolig när någon beskrivs som en ny Nesbø. Har den här boken oläst i hyllan, det ska bli spännande att läsa den :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja precis, jag blir alltid lite skeptisk när de jämförs med Jo trots att Norska deckare brukar vara bra. Denna är såklart inte uppe i Nesbös standard men en bra författare som jag ser fram emot att läsa mer av :)

   Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.