lördag 26 mars 2016

De skandalösa av Simona Ahrnstedt

Titel: De skandalösa
Författare: Simona Ahrnstedt
Förlag: Ponto Pocket
ISBN: 978-91-7475-153-6
Serie: Slottet Wadenstierna #3
Språk: Svenska
Antal sidor: 340
Finns hos: Adlibris / Bokus 

************************************************************************************************************************************
Handling: Erotik och dekadens u barockmiljö. Avslutande delen i trilogin om slottet Wadenstierna. 

En man känd för sitt depraverade liv Greve Gabriel Gripklo har inga skrupler vare sig det gäller sex, kvinnor eller nöjen, och hans rykte därefter. 

En kvinna som förlorat allt. Magdalena Swärd är en bedragen ungmö som av ekonomiska skäl tackar ja till en anställning som sällskapsdam. Ett hemligt avtal. Under några sommarveckor ska Magdalena följa med en unga bortskämd friherrinna till det mytomspunna Wadenstierna. Hennes uppgift är att säkra en förlovning mellan flickan och greve Gripklo. Men ett nattligt möte får oanade konsekvenser och snart finner Magdalena och Gabriel sig indragna i en passionerad, förbjuden och alltmer skandalös romans. 
~Goodreads.com~
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Då har jag äntligen avslutat en serie, sen att jag har hur många som helst påbörjade är en annan sak. Men nu har jag i alla fall avslutat Simona Ahrnstedts om slottet Wadenstierna. Jag tycket väldigt mycket om Överenskommelser, Betvingande och De Skandalösa gillar jag inte lika mycket, det är bra böcker men jag har bara inte gillat dem lika mycket som jag gjorde med Överenskommelser.

Jag hade lite svårt att komma in i boken, inledningen kändes lite seg, lite svårt att få grepp om karaktärerna i början och jag hade svårt att känna något för dem. När man kommit halvvägs in i boken har det fortfarande inte hänt speciellt mycket. Sen kan jag även tycka att alla dessa tre berättelser har varit lite snarlika varandra, en kvinna och man träffas, de gillar inte varandra i början, men slutar sedan med passionerade åtrå, det blir för enkelt och förutsägbart.

Att Ahrnstedt gör mycket research inför sina böcker är ingen tvivel om saken, jag får känslan av att jag är där. Här tyckte jag dock att språket var lite för modernt för att vara trovärdigt för 1680-talet.

En av de saker som jag verkligen gillar med hennes böcker är att de kvinnliga huvudkaraktärerna inte är några mesiga flickor som gör det som förväntas av dem, utan de har en egen vilja, starka, modiga, intelligenta, vågar stå på sig och är handlingskraftiga. Venus och Noras vänskap blev jag överraskad över och det var väldigt fint. Venus var en av mina favoritkaraktärer i denna bok. Kan vi för en stund prata om Gabriels smeknamn på Magdalena. Malla! Jag säger det igen, Malla. Ursäkta om någon här kallas så Malla. Passade inte alls, störde mig som bara den på det smeknamnet. Jag hade kunnat köpa Magda t.ex. men Malla, asså nej.

Jag gillar att Wadenstierna är det som är den gemensamma nämnaren i samtliga tre böcker. Jag säger inte att jag är besviken på boken utan mer att den inte riktigt föll mig i smaken så mycket.

Betyg: 3 av 5.

Böcker jag läst av Simona Ahrnstedt:
Överenskommelser
Betvingade

2 kommentarer:

  1. Jag tycker mycket om Ahrnstedts böcker. Precis som du tycker jag om de självständiga och modiga kvinnorna.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ser fram emot att läsa hennes En enda natt som jag har här hemma :)

      Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.