måndag 18 januari 2016

TV-serie: Homeland - Säsong 1

Titel: Homeland, Säsong 1
Premiär: 3 oktober 2011
Längd: ca 55 min per avsnitt
Skådespelare: Claire Danes, Damian Lewis, Mandy Patinkin, Morena Baccarin 
Genre: Drama | Mystery | Thriller
Betyg på IMDb: 8,4
Länk till IMDb

Handling: Efter åtta år i fångenskap återvänder marinkårssoldaten Nicholas Brody till USA som hjälte. Men alla tror inte på honom, framförallt inte CIA-agenten Carrie Mathison, som hävdar att Brody har omvänts och nu arbetar för Al-Qaida. 

Kommentarer: Ännu en serie som jag har blivit tipsad om av flera kollegor. De har pratat så gott om Homeland så till slut kunde jag inte låta bli. Och så ställer jag mig frågan varför har jag väntat så länge med att se den?! Jisses en sån bra serie, jag var fast efter första avsnittet. Säsong ett var helt enkelt ren perfektion, perfektion. Det är så spännande hela tiden, känslosamt och smart. Det är den perfekt blandningen av drama, action och thriller. 

Förutom att Homeland är riktigt välgjord och rysligt spännande är det karaktärerna och skådespelarna som lyfter serien. Claire Danes är perfekt i rollen som Carrie, hon står verkligen ut i denna serie. Carrie är minst sagt speciell med en speciell personlighet. Jag funderar flera gånger om hon är hel galen eller om hon är helt jäkla briljant, det visar sig att hon är helt enastående trots sina nojor och tokigheter. 

Jag tyckte att jag kände igen Damian Lewis från någon annan film, var tvungen att kolla upp honom på IMDB. Och jag måste säga att jag blev chockad över att läsa att han är Britt. Du hör inte hans brittiska accent någonstans, mannen skulle kunna vara amerikan. Även här tycker jag att de har lyckats casta rätt skådespelare som spelar Nicholas Brody. Jag gick från att hata och älska honom. I ett avsnitt är jag helt övertygad om att han har blivit omvänd och är terrorist för att sen ånga mig i nästa och tycka synd om honom och ifrågasätta hur jag någonsin kunde misstänka honom. Och så höll jag på så där fram och tillbaka fram till säsongsavslutningen då trådarna vävs ihop.

En annan viktigt och älskvärd karaktär är Saul Berenson spelad av Mandy Patinkin. Han är inte endast kollega till Carrie han funkar även som något av en mentor för henne och han är nog den enda på CIA som fortfarande tror på henne. 

Homeland är som sagt en riktigt välgjord serie, man har verkligen lagt ner tid och pengar på den och för att inte slarva med den. 

6 kommentarer:

 1. Och det blir bättre :) Kanske inte andra säsongen, men tredje.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt :) ser verkligen fram emot att fortsätta på den :)

   Radera
 2. Kikade på denna för jättelänge sedan. Har nyss köpt säsong 2, men får nog kika om första säsongen för jag minns inte ett dugg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är nackdelen att man lätt glömmer vad som har hänt.

   Radera
 3. Har sett tre säsonger och gillar dem mycket, men av någon anledning inte fortsatt...Måste bli ändring på det :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ska börja på säsong 3 snart :) gillar verkligen den här serien. Så kan det bli ibland att man kommer av sig :)

   Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.