tisdag 19 januari 2016

Andra andningen av Sofie Sarenbrant

Titel: Andra andningen
Författare: Sofie Sarenbrant
Förlag: Ponto Pocket
ISBN: 978-91-7475-154-3
Serie: Emma Sköld #2
Språk: Svenska
Antal sidor: 339
Finns hos: Adlibris / Bokus 

************************************************************************************************************************************
Handling: Stockholm Maraton har hittills klarat sig från dödsfall, men när startskottet går för det 35:e maratonloppet genom tiderna ställs allt på ändå. Det är den första juni men det är kallare än på julafton. Precis utanför Stadion faller en man ihop och först till ett sjukvårdstält, men hans liv går inte att rädda. 

Kriminalpolisen Emma Sköld är ledig den här dagen och finns på plats för att heja på sin syster Josefin som springer. När Emma är vid Rålambshovsparken har en livlös kvinna precis upptäckts vid vattnet och Emma rycker in. Det är ingen tvekan om att kvinnan bragts om livet. Finns en mördare bland löparna? Och när i sådana fall dyker nästa offer upp? 
~Goodreads.com~
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Det här är den andra boken om Emma Sköld och jag gillar henne verkligen. Det är uppfriskande med en kvinnlig kriminalpolis som inte har alkoholproblem som många av den manliga poliser har. Hon slår sig fram bland alla män i poliskåren och hon är riktigt bra på sitt jobb.

Det är den första juni, min födelsedag och jag kommer faktiskt ihåg det där Stockholm maraton för ett par år sedan när regnet vräkte ner över Stockholm. Tänkte hur starka löparna var som sprang i det regnet som rådde. Hela historien utspelar sig på de timmar som det tar att springa Stockholm maraton. Visst reagerar jag mot själva tidperspektivet. Jag har lite svårt att tro på att polisen skulle hinna med att utreda inte ett utan två mord på tiden som det tar att springa ett maraton. De hinner ha möten, kartlägga offrens liv och bakgrund, prata med deras nära och kära.

Visst att boken utspelar sig under dessa timmar under Stockholm maraton men jag kan känna att det blir lite mycket om tider och sträckor samtidigt som jag känner att även jag springer alla dessa sträckor. Men annars är det en väldigt lättläst och spännande deckare. Jag kan inte minnas att jag läst en deckare som utspelar sig under ett maraton. Jag sträckläste boken då det var spännande handling och även intriger.

Med andra ord tycker jag att det här är ännu en bra bok av Sofie Sarenbrant och jag tycker att hennes böcker blir bättre och bättre. Jag har Visning pågår här hemma som jag hoppas läsa snart.

Betyg: 4 av 5.

Böcker jag läst av Sofie Sarenbrant:
Vecka 36
Istället för dig
Vila i frid

12 kommentarer:

 1. Den här tyckte jag var lite flåsig ;) Visning pågår gillade jag mer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilken beskrivning ;) men ack så rätt :) Visning pågår ser jag verkligen fram emot att läsa.

   Radera
 2. Jag gillar oxå Sofie Sarenbrants böcker :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillar dem verkligen, bra variation på dem :)

   Radera
 3. Jättebra böcker skriver hon! Tur man gillar olika!
  Kram Cissi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gillar verkligen hennes böcker :) Kramar

   Radera
 4. Har precis lyssnat klart på Vila i frid och tycket mycket om den och räknar med att läsa resten av böckerna om Emma Sköld. Har gillat Sarenbrants tidigare böcker också. Se kort recension på min blogg

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vila i frid tyckte jag verkligen om. Har gillat hennes böcker som inte handlar om Emma Sköld men de om Emma gillar jag faktiskt bättre :)

   Radera
 5. Detta är den enda av Sarenbrant som jag läst, men jag fick mersmak. Lättläst och underhållande deckare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan verkligen rekommendera hennes andra böcker, speciellt de om Emma Sköld.

   Radera
 6. Intressant. Jag har precis börjat i Istället för dig, fortsättningen på Vecka 36. Halvbra skulle jag väl säga, men kände att jag absolut var tvungen att fortsätta eftersom Vecka 36 slutade så abrupt! =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillar serien om Emma Sköld bättre än vad jag gjorde med Vecka 36 och Istället för dig, rekommenderar dig att läsa hennes serie om Emma Sköld om du vill fortsätta läsa författaren :)

   Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.