torsdag 14 januari 2016

Den sista utvägen av Denise Mina

Titel: Den sista utvägen
Författare: Denise Mina
Förlag: Modernista
ISBN: 978-91-7645-484-8
Original titel: Resolution
Serie: Garnethill #3
Språk: Svenska
Antal sidor: 413
Finns hos: Adlibris / Bokus 

************************************************************************************************************************************
Handling: Maureen O´Donnell genomgår en av sitt livs mörkaste perioder. Hon har en skatteskuld som är större än hennes årliga inkomst: mannen som mördade hennes pojkvän ska ställas inför rätta, med Maureen som motvilligt vittne och fadern som förgripit sig på henne har slutgiltigt flyttat tillbaka till Glasgow. Till råga på allt blir hon indragen i en tragisk familjefejd när en kvinnlig bekant dör efter en brutal misshandel.

Maureen misstänker först kvinnans son, men blir osäker när han visar sig vara en framstående person inom den skotska affärsvärlden, en man som driver en rad mäklarfirmor och har ett gym i Glasgows West End. Snart upptäcker hon dock att gymmet är täckmantel för en betydligt mindre oskyldig verksamhet. Långsamt börjar Maureen inse att hon dragits in i ett mycket farligt spel. Och den här gången finns det ingen som kan komma till hennes undsättning... 
~Goodreads.com~
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Det här är den avslutande delen i Denise Mins Garnethill-trilogi. Jag har gillat denna trilogi, det är inte en favoritserie men ändå en serie som jag gillat trots att jag stundvis kan uppfatta den som lite seg. Men jag tycker att den här var ett bra avslut på denna serie.

Jag tyckte att handlingen var spännande och även gripande, precis som i föregående böckerna. Mot slutet knyts trådarna ihop på ett tillfredsställande sätt.

Minas värld är grym, hård, mörk, fattig, dyster och kall, välskrivna miljöer. Ofta får man även läsa målande och obehagliga bilder. Mina utsätter Maureen för den ena prövningen efter den andra. Inte för att jag uppmuntrar den stora mängd sprit som hon häller i sig till frukost, lunch och middag förstår man till en viss del varför hon tar till flaskan för att döva sin smärta.

Betyg: 3 av 5.

Böcker jag läst av Denise Mina:
Garnethill
Exil

2 kommentarer:

  1. Jag har Denise Mina på min Boktolva i år så det blir nog den här serien jag satsar på. Kul att du gillar den!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hoppas du gillar henne när det är dags att läsa :)

      Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.