måndag 7 december 2015

Film: The Lucky One

Titel: The Lucky One 
Utgivningsår: 2012
Längd: 101 min
Skådespelare: Zac Efron, Taylor Schilling, Blythe Danner 
Genre: Drama | Romance 
Betyg på IMDb: 6,5
Länk till IMDb

Handling: Logan Thibault återvänder hem från kriget i Irak vilsen och utan mål. Han bestämmer sig för att söka rätt på Beth, kvinnan vars bild av en slump räddade hans liv för att tacka henne. Han finner henne och de blir vänner. Vänskapen utvecklas till en romans och Logan blir allt mer övertygad om att det inte var slumpen utan ödet som förde honom dit. Men Beths liv är inte så okomplicerat som han först tror. 

Kommentarer: Det var några år sedan jag läste den här boken. Nicholas Sparks är en favorit, jag minns att jag gillade boken.
Efter att ha filmen på min Apple tv i många år har jag nu sett den. 


Till att börja med måste jag säga att jag inte tänkt mig Zac Efron i huvudrollen, han känns liksom för ung för att axla den här typ av roll. Jag köper inte honom som marinsoldat som kommer hem efter tre turer i Afghanistan. När denna film kom 2012 var han 25 år, men som sagt jag köper inte honom i den här rollen. Och det var väl just Zac Efron som var affischnamnet till The Lucky One. Det här är inte hans bästa rollprestation för jag tycker egentligen att han är en helt ok skådespelare, han känns bara så stel och kantig. Jag köper helt enkelt inte hans karlakarl men jag får samtidigt säga att det inte är helt och hållet hans fel då manus inte är det bästa.Taylor Schilling imponerar inte heller på mig. Tycker att hon spelar över en hel del och bara är allmänt jobbig.  

The Lucky One är såklart en väldigt förutsägbar film. Ni vet pojke träffar flicka, flicka träffar pojke, de blir kära, pojke för nåt dumt, flicka blir besviken och lämnar, pojke fixar sitt misstag, de blir återigen kära, sov, osv, ja ni vet hur det går och hur det slutar. Men det är ok för min del, ibland vill man se en sån här typ av film där man inte behöver engagera sig så mycket. Det puttrar liksom på. Manuset är väl inte det bästa och det hände egentligen inte så mycket mer än gulligullet mellan Zac och Taylors karaktärer.

4 kommentarer:

 1. Jag såg den här för några år sedan, men har inte läst boken. Kanske var det det som gjorde att jag gillade den :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillade verkligen boken, men filmen var väl inte toppen men den var inte dålig heller :)

   Radera
 2. Jag har nog bara läst en bok av Nicholas Sparks och den gillade jag men det var inte denna. Jag har svårt för Efron överlag faktiskt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillar verkligen hans böcker :) Ja han är ingen favorit direkt Zac Efron.

   Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.