måndag 9 november 2015

Film: Slow West

Titel: Slow West 
Utgivningsår: 2015
Längd: 84 min
Skådespelare: Michael Fassbender, Kodi Smit-McPhee, Ben Meendelsohn
Genre: Action | Thriller | Western 
Betyg på IMDb: 7,0
Länk till IMDb

Handling: 16-årige Jay Cavendish reser genom 1800-talets Amerika i jakt på kvinnan han älskar. Han får sällskap av Silas, en mystisk man som jagas av en bandit.  

Kommentarer: Jag tänkte introducera en ny kategori i bloggen som heter kort och gott filmrecensioner. Jag har en kategori som heter Bok blir film och i den skriver jag recensioner om böcker som just blivit film. Så den här kategorin tänkte jag ha separat helt enkelt, tänkte att det kan vara kul ock skriva även om dem här.

Tillbaka till Slow West. Anledningen till att jag ville se denna stavas Michael Fassbender, han spelar en av huvudrollerna, älskar den karln, älskar. 
Jay har rest hela vägen från Skottland till USA för att hitta sin älskade Rose. Rose och hennes pappa var tvungna att fly från Skottland efter ett brott som begåtts av misstag. På vägen hamnar Jay i en situation som kunde ha kostat honom livet, om inte Silas hade dykt upp. Prisjägaren som givetvis är supertuff bestämmer sig för att hjälpa Jay nå sitt mål och mot betalning såklart beskydda honom. 

Den här filmen var väldigt kort om man jämför med de filmer som görs idag de är alltid så himla långa på minst 2 timmar eller längre. Slow West är i jämförelse en väldigt kort film med sina 83 minuter. Men det gör faktiskt ingenting den här filmen behövde inte vara längre. Skådespelarna gör ett riktigt bra jobb speciellt Fassbender som alltid är bra i vad han än gör. 

Slow West är en skön och bisarr version av Vilda Västern, tempot är precis som titeln säger något slow men det är riktigt passande för handlingen. Man skrattar till här och var då Jay och Silas råkar ut för den ena bissera händelsen efter den andra. Riktigt fina miljöer som är filmade i vackra Nya Zeeland. 

Jag fattar inte varför vissa filmskapare ska envisas med att ha med “svenskar” i ett hörn som måste prata svenska när det är klart och tydligt att skådespelarna/skådespelaren i fråga inte är svensk och de pratar svenska med sån där amerikansk bryning. Stör mig så himla mycket på det i filmer. Så det är klart att det var en scen med i denna film, tur nog försvann de skådespelarna illa kvickt. 

2 kommentarer:

  1. Jag gillar ju verkligen Fassbender men känns ändå inte som min typ av film. Jag kanske ser den ändå någon gång, vem vet ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Avgudar den karln :) Den är ju ganska kort så det är det värt att se just för att han är med :)

      Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.