måndag 2 november 2015

Film: Dark Places

Titel: Dark Places 
Utgivningsår: 2015
Längd: 113 min
Skådespelare: Charlize Theron, Nicholas Hoult, Christina Hendricks, Chloë Grace Moretz
Genre: Drama | Mystery | Thriller 
Betyg på IMDb: 6,3
Länk till IMDb

Handling: Libby är den enda överlevande efter ett inbrott där hon blev vittne till mordet på sin mamma och sina systrar. Nu lever Libby med vetskapen om att hennes vittnesmål som sjuåring ledde till att hennes egen bror dömdes till livstids fängelse för det fasansfulla brottet. När en grupp true crime-entusiaster hittar Libby tjugofem år senare övertalar de henne att gå igenom händelseförloppet en gång till, och plötsligt dyker nya minnesbilder upp inom henne. Libby börjar ifrågasätta sin egen roll som huvudvittne och bestämmer sig för att ta reda på sanningen om sitt förflutna. 

Kommentarer: Min recension av Mörka Platser hittar ni här. Jag och syster såg filmen nu i helgen som var. Filmen var väl inte så mycket att hänga i granen, både syster och jag trodde att den skulle vara bättre. 

Någon som jag stör mig så i filmer är att lyssna till en berättarröst. Jag har absolut inget emot det ibland här och där, i början på en film och i slutet. Men blir det för mycket berättarröst/voiceover så blir jag bara irriterad och tycker att det förstör mycket. I Dark Places är det på tok för mycket berättarröst av Libby för min del. 

Det blev både irriterande och förvirrande med allt hattande fram och tillbaka mellan dåtid och nutid. Det kändes som att en scen i nutid inte var helt klar förarens vi kastas tillbaka till en scen i dåtid och så tillbaka till nutid igen innan vi var klara med dåtid och så fram och tillbaka sådär hela tiden, väldigt störigt och förvirrande. 

Charlize Therorn har sagt i intervjuer att hon kunnat relatera till denna historia då hennes mamma sköts till döds Therons alkoholiserade pappa då han hotat att döda både Charlize och hennes mamma i självförsvar när Theron var tonåring. Så jag förstår absolut att hon kunnat relatera till denna historia. Men inte ens hon klarar av att lyfta upp denna film trots att jag annars gillar henne som skådespelerska. I boken är Libby en tuff, vresig och slug tjej men här har hon liksom bara gett upp i stort sett. 

Nä, istället för en spännande thriller som kunde ha blivit bra blev detta ett magplask helt enkelt. 

8 kommentarer:

 1. Jag tyckte ju om boken, men nu blev jag osäker på om jag vill se filmen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillade verkligen boken men filmen var faktiskt en besvikelse måste jag säga.

   Radera
 2. Synd att filmen inte var ngt vidare

  SvaraRadera
  Svar
  1. Trodde faktiskt att den skulle vara bättre än vad den var.

   Radera
 3. Ajdå, den här står på min önskelista inför jul... hmmm.

  SvaraRadera
  Svar
  1. För mig var detta ingen höjdare, men kanske du gillar den bättre än jag.

   Radera
 4. Jag blev inte heller så imponerad över filmen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, den var verkligen inget för mig.

   Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.