lördag 10 oktober 2015

Monstrumologen av Rick Yancey

Titel: Monstrumologen
Författare: Rick Yancey
Förlag: Modernista Tusen tack för recension exemplaret
ISBN: 978-91-7645-302-5
Serie: Monstrumologen #1
Original titel: The Monstrumologist
Språk: Svenska
Antal sidor: 348
Finns hos: Adlibris / Bokus 

************************************************************************************************************************************
Handling: Monstrumolgi s. 
1. Studiet av livsformer som i regel är fientliga mot människan och ej vetenskapligt erkända såsom organismer, särskilt sådana som anses vara produkter av myt och folktro. 
2. Verksamheten att jaga sådana varelser.

Detta är hemligheterna som jag har bevarat...
Så börjar Will Henrys berättelse. Will är en föräldralös pojke som är assistent år en doktor av ett högst ovanligt slag: en som studerar monster, och jagar dem. Under den tid Will har bott tillsammans med doktorn i 1800-talets New England har han vant sig vid nattliga besök och mystiska expeditioner. Men när en besökare dyker upp med kvarlevorna av en ung flicka och det monster som ätit henne förändras hans värld för alltid.

Monstret är en anthropophag, en huvudlös varelse som äter genom en mun i bröstkorgen. Och det finns tecken på att antalet anthropophager nu ökar i skrämmande takt. Will Henry och doktorn har inget annat val: De måste konfrontera den fasa som hotar att ta över och förtära världen.
~Modernista.se~   
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Jag vet inte varför men jag hade svårt att komma in i denna bok, det är inte så att jag ogillade den för den var bra helt klart men jag hade bara svårt att komma in i den. Men det är så allt man läser kan inte fånga en helt enkelt.

Monstrumologen är en historia som utspelar sig under 1800-talet, gotisk skräk är aldrig fel, jag kommer att tänka på både Frankensteins monster och Dracula när jag läser den.
Det är Will Henrys dagbok som vi får äta, han är 12 år gammal när han skriver den, jag vet inte men för mig kändes det som att han var äldre än sina 12 år. Att året är 1888 märks i språket, det känns verkligen gammaldags men det flyter ändå på.

Boken innehåller mord, blod, monster och död, även fast jag inte riktigt fastnade för boken så är den bra skriven och monstrerna är läskiga.
Detta är en serie på fyra böcker, vi får se om jag kommer att ta mig ann resten av serien. Monstrumologen kan absolut läsas som en fristående bok då den avlutas på ett tillfredsställande sätt.

Betyg: 3 av 5.

2 kommentarer:

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.