tisdag 22 september 2015

Ljusets väktare av Marie-Louise Fritzén

Titel: Ljusets väktare
Författare: Marie-Louise Fritzén
Förlag: Hoi Förlag - Tusen tack för recension exemplaret
ISBN: 978-91-7557-970-2
Språk: Svenska
Antal sidor: 269
Finns hos: Adlibris / Bokus 

************************************************************************************************************************************
Handling: Historisk roman med övernaturliga inslag.
I en tid då den självständiga adeln i södra Frankrike njuter av livets goda vid kärlekens hov planerar påven i Rom att utrota kättare och kväsa alla åsikter om frihet och jämlikhet.

Den nyfödda Elisèau lämnas att växa upp hos en släkting efter att modern mördats. Hennes far, riddaren Enricx, vill hämnas sin älskade men måste ta sold hos greven av Foix för att förtjäna sitt och dotterns uppehälle. När påvens män trappar upp jakten på kättare och sympatisörer hämtar Enricx sin halvvuxna dotter till slottet Foix där hon får öva stridskonst såväl som latin och hovetikett. Elisèau är en självständig själ och hennes mod och viljestyrka för med sig både kärlek och sorg medan påvens armé rustar för att invadera landet.
 

 ~Goodreads.com~
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Jag fick ett trevligt mail av författaren som undrade om jag ville läsa Ljusets väktare. Efter att ha läst om bokens handling kände jag att det här är nog en bok för mig, medeltid, historia och en gnutta magi.

När jag såg omslaget till boken som för övrigt är riktigt fint trodde jag först att det var en fantasy men som skrivet ovan Ljusets väktare är en medeltidshistoria med lite inslag av magi. Det är 1100-talet som utspelar sig i Frankrike.

Författaren Marie-Louise har gjort ett gediget arbete med att återskapa 1100-talet. Allt är så detaljerat, varje strid, varje kamp, klänning, borg, slott och skog, det är väldigt levande och det känns som att jag verkligen är där.

Jag gillar Eliséau, hon är lätt att tycka om. Hon är en starkt och självständig ung kvinna. Jag tyckte dock att det handlade lite väl mycket om hennes pappa Enricx. Han är också en karaktär som är lätt att tycka om men jag kände att det handlade lite väl mycket om honom.

Jag är lite nyfiken på var namnet Ljusets väktare kommer ifrån, det fick jag inte riktigt något svar på. Men det känns som att det kommer en uppföljare och där får jag kanske mitt svar. Jag är klart nyfiken på att läsa fortsättningen.

Betyg: 3 av 5.

2 kommentarer:

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.