onsdag 5 augusti 2015

Film: Cirkeln

Titel: Cirkeln
Utgivningsår: 2015
Längd: 144 min
Skådespelare: Josefin Asplund, Helena Engström, Miranda Frydman, Irma von Platen, Hanna Asp, Leona Axelsen, Ruth Vega Fernandez. 
Genre: Drama | Fantasy | Mystery | Thriller 
Betyg på IMDb: 6,4
Länk till IMDb

Handling: En natt när månen färgas blodröd, befinner sig sex unga tonårsflickor i en övergiven folkpark, dragna dit av en mystisk kraft. Där avslöjas en gammal profetia. De är "De utvalda", en grupp häxor utsedda att rädda världen. Plötsligt är tiden i gymnasiet på liv och död, bokstavligt talat. De måste lära sig samarbeta trots sina olikheter, och kontrollera de magiska krafterna som börjat vakna till liv inom dem. I Cirklen skildras en parallell värld i vilken drömmar, jobbiga föräldrar, mobbing, hämnd och kärlek möter farliga krafter och forntida magi. Filmen är baserad på den bästsäljande boken med samma namn. 

Kommentarer: Då har jag sett filmatiseringen av Cirkeln. Jag gillade verkligen böckerna. Men tur för mig att jag inte hade så stora förväntningar på filmen för det här var tyvärr inte så väldigt bra om man säger. 

Till att börja med är filmen på tok för lång och långdragen. Jag förstår att man inte kan ha med allt i filmen som är med i boken. Men med tanke på hur mycket som kommer fram och sker i böckerna kändes den här filmen för lång och det blev helt enkelt för långdraget.

Även specialeffekterna tycker jag inte var så mycket att hurra för, tyvärr. Det fungerade inte riktigt hela vägen, vilket var synd. Det jag kan erkänna är att det är uppfriskande med en svensk tonårsfantasy i svensk miljö. Synd var dock att man inte riktigt tog till vara på just miljön och låtit Engelfors vara en större del av allt som pågår. Jag gillade även det fina budskap om sammanhållning och gemenskap som kom fram på ett bra sätt, men det var väl det hela.   

Skådespelarna var tyvärr inte så bra de heller, tyvärr. Den enda skådespelerskan som jag uppskattade var Irma von Platen som spelade Minoo, men resten var tyvärr inte alls bra, de kändes bara så himla tråkiga och var inte alls trovärdiga, jag kände absolut ingenting för dem.  

De hade ingen inlevelse alls, det kändes som att de bara läste manuset rätt upp och ner. Det blev så himla fjantigt. Och rösten som talade genom en av karaktärerna var bara jobbigt och oerhört löjligt att lyssna till. 
Två av karaktärerna som har stor betydelse i böckerna var inte med alls, Nicolaus och Mona Månstråle, de saknades verkligen. 


Som ni märker var Cirkeln tyvärr ingen film som jag gillade. Den var helt enkelt en besvikelse. 

12 kommentarer:

 1. Jag såg också Cirkeln nyligen och tyckte i princip exakt samma sak som dig. Jag hade inte höga förväntningar men blev ändå besviken.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyvärr var den ingen hit för mig, blev väldigt besviken på den. Så för min del behöver de absolut inte spela in resterande böckerna.

   Radera
 2. Näe, specialeffekterna var inte direkt nåt att hurra för inte ... :/ jag tänkte inte ens på att Mona Månstråge inte fanns med, men henne hade jag verkligen velat se! Det blev ju väldigt konstigt och otydligt det där med ritualen nu tyckte jag, så hon har ju faktiskt en viktig roll ... jag gillar henne också som karaktär, så hon hade antagligen kunnat liva upp filmen lite :P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kände verkligen att det var synd att inte Mona fick vara med då hon har en sån stor betydelse i böckerna.

   Radera
 3. Ojdå, det låter ju inte speciellt bra. Då tror jag minsann att jag låter bli att köpa den. I alla fall till fullpris :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oh jag då det gör du rätt i att inte köpa den till fullpris, för tyvärr är den inte riktigt värt det inte i mina ögon iallafall.

   Radera
 4. Ah, jag ska nog sänka mina förväntningar på filmen:).

  SvaraRadera
 5. Hade läst böckerna och jag blev ganska besviken på filmen. Kände att det fattades mycket och skådespeleriet var inte bra alls.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja precis mycket saknades och skådespelarna var tyvärr inte bra i sina roller.

   Radera
 6. Blev också lite besviken :(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Detta var tyvärr ingen film för mig, tyvärr.

   Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.