tisdag 4 augusti 2015

Augusti-enkät

Jag har blivit taggat hos Johannas Deckarhörna, vad kul stort tack för det :) Enkäten har hon döpt till Augusti-enkät och det är frågor som hon själv har satt ihop.

1. De flesta är överens om att sommaren 2015 inte har varit någon höjdare vädermässigt, hittils. En del läser mycket när det regnar, andra sitter mest och trånar efter den där solstolen som inte går att använda. Hur har din lässommar varit? (Hittills, även här, sommaren är ju inte slut ännu.)
Jag är ingen soldyrkare så för mig har det faktiskt varit den perfekta sommaren. Jag är inne just nu på min andra semestervecka, har även nästa vecka kvar och denna vecka har ju precis börjat. Jag har inte läst så mycket som jag velat faktiskt. Det har berott en hel del på jobbet och nu under semestern hittar jag på andra aktiviteter helt enkelt. Men än är inte augusti slut så jag hoppas få en hel del läst ändå :)

2. Nämn tre böcker du bara måste läsa i augusti (gamla eller nya)
Lotus Blues av Kristina Ohlsson, Märkta för livet av Emelie Schepp och Nattfilm av Marisha Pessl är jag riktigt sugen på.

3. Vilka nya böcker som kommer i augusti längtar du efter?
Precis som Johanna ser jag verkligen fram emot Lewispjäserna av Peter May. Små svarta lögner av Sharon Bolton och Själarnas bok av James Oswald, se där tre böcker från Modernista :)

4. Kräftor eller surströmming. I augusti är det premiär för dessa "delikatesser". Vilket väljer du helst? 
Ingen utav dem för mig tack. Äter varken skaldjur eller surströmming.

5. Vilken är den bästa boken du läst i sommar?
Davidsstjärnor av Kristina Ohlsson, älskade verkligen den boken. Mayas dagbok var en annan favorit.

6. Finns det någon för dig ny författare du är sugen på att läsa i höst?
Jag måste erkänna att jag inte har kollat höstens utbud så mycket.

7. För många är ju också augusti förknippat med skolstarten. Har du något starkt läsminne från skolåren?
Jag älskade att besöka biblioteket, därifrån släpade jag hem massvis med böcker. Och jag läste dem alla.

8. Semestern är kanske slut, men hur gör du för att hålla liv i sommarkänslan lite till?
Det blir var man gör det till. Som sagt jag är ingen soldyrkare men jag spenderar tid utomhus med olika aktiviteter med syster eller vänner.

9. Anta att det börjar komma en hel del höstböcker hem till dig, men du är ju inte färdig med de böcker du hade planerat att läsa i sommar ännu. Samtidigt vill du kasta dig över nyheterna. Hur prioriterar du? 
Jag planerar inte min läsning för mycket för det slutar med att jag inte håller mig till läsplanen. Utan jag läser det jag är sugen på för stunden helt enkelt.

10. Till sist, vilken är höstens allra mest efterlängtade måste-läsa-direkt-bok för dig? 
Små svarta lögner av Sharon Bolton, läääääängtar.

Om man vill får man tagga några att göra denna enkät. Jag förblir lite tråkig idag och taggar alla som vill göra den helt enkelt, ingen nämnd ingen glömd :)

12 kommentarer:

 1. Jag är inte heller så glad i sol men den här sommaren har varit lite för kall tycker jag. Men bättre det än 30 grader varmt :) Hoppas du har en fin semester, själv har jag börjat jobba igen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. För mig har det varit perfekt :) Tack snälla, njuter av semestern för fullt :) hoppas det har gåttt bra att börja jobba igen :)

   Radera
 2. Just det, Små svarta lögner. Den tänkte jag inte på, den kommer väl lite senare i höst så kanske var det därför. Men den är jag också pepp på ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ser verkligen fram emot den, hon är ju en underbar författare :)

   Radera
 3. Svar
  1. Har bara hört gott om den, ser verkligen fram emot att läsa den :)

   Radera
 4. Lewispjäserna fick jag i brevlådan idag. Kan knappt hålla mig från att börja på den :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh jag hoppas den trillar ner i brevlådan för mig med nu i dagarna :)

   Radera
 5. Lotus blues läser man ut på ett nafs, den var ruggigt bra :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt :) ser verkligen fram emot att läsa den :)

   Radera
 6. Nattfilm läste jag för ett tag sedan. Inte min typ av bok men välskriven de får jag säga. Får se till att börja planera min bokhöst snart märker jag .

  SvaraRadera
  Svar
  1. jag brukar inte planera min läsning utan läser det jag känner för stunden :) givetvis prioriterar jag rec-ex men sen blir det som det blir :)

   Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.