lördag 18 juli 2015

Film: Insurgent

Titel: Insurgent
Utgivningsår: 2015
Längd: 119 min
Skådespelare: Shailene Woodley, Theo James, Kate Winslet, Ansel Elgort, Jai Courtney
Genre: Adventure | Sci-Fi | Thriller
Betyg på IMDb: 6,7
Länk till IMDb

Handling: I ruinerna av det som förut var Chicago befinner sig Tris och Four på flykt. De är divergenter och utgör därför ett dödligt hot mot den rådande världsordningen och mot den enväldige diktatorn Janine. Hon ska med hjälp av sina styrkors totala övermakt göra allt för att utrota de få divergenter som finns kvar. Men Tris har en idé: om hon lyckas hitta allierade bland de utstötta i de regimkritiska falangerna så är det slut med att fly. Och då kan den ultimata striden om världens framtid börja. 

Kommentarer: Uppföljaren Insurgent fortsätter precis där Divergent slutar. Tris, Four, Caleb och Peter är på flykt. Det första som slog mig när jag började kolla på denna film var hur mycket jag har glömt från boken. Men sedan fattade jag att man ändrat om en hel del här, saker som inte är med i boken har man hittat på här.

Insurgent håller samma höga fart som ettan. Detta var en helt ok uppföljare, det blev ingen ny favoritfilm men en helt ok film att fördriva en kväll med. Denna låda som har sån stor fokus i filmen kändes helt onödigt. På så sätt kändes många av förändringarna helt onödiga.

Insurgent är snyggt filmad men mycket snygga och bra specialeffekter. Tris var givetvis mittpunkten hela filmen, tyvärr medförde det att man struntade i de andra karaktärerna. Det finns så många bra karaktärer i böckerna så det var synd att de inte fick mer uppmärksamhet.
Tris och Fours förhållande i Insurgent kändes så platt och trött. En annan karaktär som jag regerade på var Fours mamma. Varför såg hon så ung ut?

Jag blir galen på att filmskapare alltid ska göra två filmer av sista boken i en trilogi. För jovisst ska Allegiant bli inte en film utan två filmer, sista boken delas upp i två filmer för att mjölka mer pengar antar jag.

Men allt som allt så var detta en okej film.

2 kommentarer:

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.