onsdag 15 juli 2015

En liten värld av Åsa Hellberg

Titel: En liten värld
Författare: Åsa Hellberg
Förlag: Månpocket
ISBN: 978-91-7503-396-9
Språk: Svenska
Antal sidor: 308
Finns hos: Adlibris / Bokus 

************************************************************************************************************************************
Handling: Har man ingen reskamrat får man väl följa efter någon som är på väg till Arlanda, tänker Elsa, 70-årig änka som inte längre vill sitta ensam i Farsta. I smyg förföljer hon slumpvis utvalda personer och hon hinner komma till både Västerås och London innan den riktigt stora resan står för dörren.

Isabella, före detta filmstjärna, blir fortfarande igenkänd för sitt vackra ansikte. Vid 50 står hon i ett vägskäl och funderar på vad hon ska göra av sitt liv. Ska hon sälja sitt framgångsrika företag, ska hon flytta utomlands, ska hon någonsin våga öppna sitt hjärta för en man igen?

Carina, Isabellas färgsprakande väninna, bor i England och blev nyligen lämnad av sin man för en yngre talang. När allt vänds upp och ner drar hon med sig Isabella in i ett nytt projekt: de ska bo och arbeta tillsammans på den engelska landsbygden.

Slumpen, eller om det kanske är ödet, för samman Elsa med Carina och Isabella och de tre kvinnorna får stor inverkan på varandra. Alla försöker de hitta nya vägar i tillvaron, men det är betydligt svårare att förändra sig själv och sitt liv än de trodde.
 

 ~Goodreads.com~
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Det här är en sån bok som passar perfekt att läsa på sommaren, under semester, med andra ord en bok som man inte behöver engagera sig så värst mycket i och inte heller en bok som man kommer komma ihåg längre fram. Men för att få en stunds feelgood/lättsam underhållning så är detta en bok att läsa.

Författaren Åsa Hellberg samt Elsa bor här i Farsta precis som jag, det var lite kul. Det är står helt klart att Hellberg har velat skriva en bok som underhåller läsaren. Jag kände att det hände lite väl mycket i den här historien, det är många sidohistorier, många karaktärer att hålla reda på, jag kände att det var lite väl emellanåt. Det var snabba hopp med personernas sätt att hantera sina känslor och vad de tyckte. Samt lite väl mycket slump hur de alla kände varandra och lite väl mycket slumpmässiga möten. Men visst knöt Hellberg snyggt ihop allt mot slutet.

Kände väl att det ibland blev lite ytligt och onödiga sexbeskrivningar som inte tillförde handlingen så mycket. Ibland innehöll det även lite mycket fåniga repliker som kändes något töntigt. Trots att slutet var lite väl förutsägbart gjorde det inte så mycket för just denna historia. 

Betyg: 3 av 5.

2 kommentarer:

  1. Låter inte som något för mig riktigt men man vet ju aldrig. Tror inte jag har läst något av Hellberg heller än!

    SvaraRadera
    Svar
    1. En helt ok bok för stunden, inget man kommer ihåg längre fram.

      Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.