onsdag 10 juni 2015

Bröllopsnatten av Sophie Kinsella

Titel: Bröllopsnatten
Författare: Sophie Kinsella
Förlag: Ponto Pocket
ISBN: 978-91-7475-190-1 
Original titel: Wedding night
Språk: Svenska
Antal sidor: 463
Finns hos: Adlibris / Bokus 

************************************************************************************************************************************
Handling: Bröllopsnatt med förhinder. Besvikelsen över att Richard, Lotties pojkvän, inte alls har giftermål i tankarna, gör att hon istället gifter sig med sin ungdomskärlek Ben. Bröllopsresan går till Ikonos, men väl där väcks frågan: hur bra passar de egentligen ihop? Lotties syster Fliss tror inte sina öron när hon får veta vad systern hittat på. Övertygad om att Lottie begått sitt livs misstag skyr hon inga medel för att fördärva hennes bröllopsnatt. Tillsammans med den försmådde Richard ger Fliss sig av efter Lottie och Ben.     
 ~Goodreads.com~
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Jag har alltid gillat Sophie Kinsellas böcker, både Shoppaholic serien samt de fristående som hon skrivit under namnet Sophie Kinsella, tokälskade Nya kontakter.

Bröllopsnatten hör inte till Kinsellas bästa bok men det är ändå helt okej läsning. Precis som hennes andra böcker är denna lättläst och lätt att ta sig igenom den, jag läste ut den på två dagar. Tycker Kinsella skriver på ett härligt sätt med mycket humor. Det är en trevlig och enkel läsning, precis det man förväntar sig av en Sophie Kinsella bok.

Boken är uppdelad så att man får läsa ur både Fliss och Lotties perspektiv, det tyckte jag var trevligt och det behövdes för den här storyn. Jag tyckte mest om att läsa delarna ut Fliss perspektiv. Lottie irriterade jag mig på flera gånger. Det är en tjej som inte känner sig hel utan en man vid sin sida, den ena pojkvännen har avlöst den andra. Vem i hela friden går gifter sig när ett förhållande precis tagit slut med en person som man egentligen inte känner?!

Jag tyckte att boken var lite småtöntig och även pinsam emellanåt, men den var även stundtals bra och faktiskt rolig trots att den inte lockar fram lika många skratt som hennes andra böcker har gjort.
Bröllopsnatten är som sagt en typisk Kinsella bok, chic lit, inte hennes bästa men inte hennes sämsta heller. Gillar man hennes böcker kan jag rekommendera den.

Betyg: 3 av 5.

Böcker jag läst av Sophie Kinsella och Madeleine Wickham:
Nya kontakter
Dubbelbokat
Cocktails för tre

4 kommentarer:

 1. Jag har taggat dig för några frågor Zelly. Om du har tid och lust.
  https://johannasdeckarhorna.wordpress.com/2015/06/11/currently-reading-tag/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla, vad kul den ska jag göra :)

   Radera
 2. Jag tyckte att Bröllopsnatten var riktigt rolig och jag skrattade ganska gott emellanåt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag skrattade lite här och var, den var rolig emellanåt tyckte jag :)

   Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.