torsdag 29 januari 2015

Predikanten av Camilla Läckberg

Titel: Predikanten
Författare: Camilla Läckberg
Förlag: Månpocket
ISBN: 978-91-7503-011-1

Serie: Fjällbacka #2
Språk: Svenska
Antal sidor: 318
Finns hos: Adlibris / Bokus 

**********************************************************************************************************************
Handling: 
En liten pojke hittar en död kvinna i Kungsklyftan i Fjällbacka. Patrik Hedström och hans kollegor på Tanumshede polisstation ställs inför ett svårlöst mysterium. Vad har liket för koppling till de två flickor som försvann från trakten för snart tjugofem år sedan? Sanningen visar sig vara grymmare än de någonsin kunnat ana.
 ~Goodreads.com~
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer:Andra boken jag läser av Camilla Läckberg och jag måste säga att jag gillar dem, jag gör faktiskt det. Predikanten är en bra andra bok bättre än hennes debut Isprinsessan tycker jag.
Jag tar dessa böcker för vad de är underhållning för stunden. Jag förstår faktiskt inte varför Läckberg fått så mycket kritik för sina böcker. Ok nu är detta den andra boken jag läser av henne men jag gillar ändå henne. Som sagt det är underhållning för stunden och inte en bok jag kommer komma ihåg så speciellt länge, men det gör mig ingenting. Ibland vill jag bara läsa en lättläst bok där sidorna flyger fram och jag inte behöver engagera mig så mycket, och där tycker jag absolut att Läckberg funkar. 

Jag tycker att det är spännande underhållning, det går snabbt att läsa denna bok och det är inte svårt att fastna för storyn. Jag gillar hur hon varierar historien med polisarbetet och vardagslivet. Jag har hört att många irriterar sig på Erika och hur hon lägger näsan i blöt men det kan ni väl ändå inte tycka i denna bok? Här går hon bara mest omkring och irriterar sig på den varma sommarhettan och alla gäster som bjuder in sig själva. Jag tycker mellan sidorna att Patrik är en sympatisk polis, även human. Det är en frisk fläkt att läsa om en polis som inte är alkoholiserad eller har andra problem.

Jag kunde emellanåt tycka att det var lite svårt att hålla reda på hur de olika personerna var släkt med varandra, det blev lite mycket och ibland rörigt för mig. Vissa kanske tyckte att det var självklart vem mördaren var men jag hade faktiskt svårt att gissa mig till det då jag tyckte att det hela tiden skedde saker som tog historien i en annan riktning.

Vad förbannad jag blev på Anna, Erikas syster. Ska bli spännande att läsa vidare om varför hon gjorde det val hon gjorde. För jag hoppas verkligen att det reds ut i de andra böckerna. 


Betyg: 4 av 5.

Böcker jag läst av Camilla Läckberg: 
Isprinsessan

4 kommentarer:

 1. Som du säger, Läckberg skriver utmärkt underhållning. Men det kan ju räcka bra med det, alla böcker behöver ju inte vara djupsinniga utan ibland är det lättlästa precis vad man behöver :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja precis :) håller verkligen med dig. Ibland behöver man bara något lättläst och inget för djupt :)

   Radera
 2. Jag är ganska säker på att de som klagar på Läckberg bara är avundsjuka :) Gillar också hennes böcker, men vänta bara, du ska se att du också blir irriterad på Erika ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag förstår verkligen inte varför hon får så mycket krititk. Haha ok då kanske det kommer och jag med blir irriterad på henne :)

   Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.