lördag 17 januari 2015

Hud av Mo Hayder

Titel: Hud
Författare: Mo Hayder
Förlag: Modernista - Tusen tack för recension exemplaret
ISBN: 978-91-7499-574-9
Original titel: Skin
Språk: Svenska
Antal sidor: 368
Finns hos: Adlibris / Bokus 

**********************************************************************************************************************
Handling: När en ung kvinnas ruttnande kropp återfinns nära ett järnvägsspår utanför Bristol antyder såren på hennes handleder självmord. Det är också just så polisen vill ha det: snyggt och prydligt och enkelt att lägga till handlingarna.
 Men kriminalkommissarie Jack Caffery tvivlar. Fler synbara självmord dyker upp, alla med kopplingar till Älvgrottorna, ett nästan bottenlöst system av översvämmade gruvor. Caffery börjar ana en skugglik, mystisk varelse, någon som håller sig gömd i mörkret och osedd kan ta sig in i folks hus.
Vid sidan av Caffery arbetar polisdykaren Flea Marley. Med sitt förflutnas trauman bakom sig har hon börjat undra om deras förhållande inte skulle kunna bli någonting mer än det yrkesmässiga. Men så upptäcker hon något som inte bara kommer henne obehagligt nära, det är så skrämmande att hennes liv aldrig kommer att bli detsamma.
Och den här gången kan ingen – inte ens Jack – hjälpa henne.
 ~Modernista.se~
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Jag läste Mo Hayders Ritual som är första boken i denna serie som kallas Walking man. Jag tyckte dessvärre inte om Ritual så värst mycket, det var inte riktigt en bok som föll mig i smaken. Därför hoppades jag att Hud skulle överraska mig positivt eftersom jag hört så mycket gott om denna författare.

Hud blev inte någon favoritbok men jag tyckte den var klart bättre än dess föregångare Ritual.
Titeln och framsidan av boken ger en lite kalla kårar. Men jag tyckte ändå inte att den var så grov som jag trodde att den skulle vara och jag kände inte alls att jag blev uppskrämd. Men det är klart att Hud ändå är blodig, det är väldigt ingående och målande beskrivet och är kanske inte något för den känslige.

I Hud får vi följa både Jack och Flea, det växlar mellan deras kapitel och vi får läsa ur var och ens synvinkel. Jag hade väldigt svårt för Jack Caffery i Ritual och han inleder denna bok med att fortfarande irritera mig, men efter ett tag irriterar han mig inte lika mycket längre, jag stör mig fortfarande på honom men inte lika mycket som i föregående bok. Det var nog länge sedan jag störde mig så på en huvudkaraktär som jag stör mig på honom, som sagt inte lika mycket i denna bok men jag stör mig på honom ändå. Jag fattade inte riktigt grejen med den vandrande mannen i första boken i denna serie och tyckte att det var på tok för flummigt. Som tur är är han inte med så mycket i denna bok. Fattar fortfarande inte grejen med att Jack springer till honom, men det är mer nertonat här och det gillade jag.

Flea beter sig som en idiot i denna bok. Samtidigt som jag på ett sätt förstår henne och de dåraktiga beslut som hon gör så kan jag inte låta bli att vilja skaka om henne.

Nu kanske det låter som att jag inte alls gillade boken, men som sagt jag tyckte mycket bättre om den än Ritual.  

Betyg: 3 av 5.

Böcker jag läst av Mo Hayder:
Ritual

4 kommentarer:

 1. Jag ville också skaka om Flea för alla dumma beslut hon tar, samtidigt är det som du säger, man förstår ju på ett sätt varför hon gör det. Men så dumt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja precis, så himla dumt samtidigt som man förstår henne.

   Radera
 2. Låter ju bra för jag har också fått den från Modernista :)

  SvaraRadera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.