torsdag 27 november 2014

Flickoffret av James Oswald

Titel: Flickoffret
Författare: James Oswald
Förlag: Modernista - Tusen tack för recension exemplaret
ISBN: 978-91-7499-476-6
Original titel: Natural Causes
Språk: Svenska
Antal sidor: 398
Finns hos: Adlibris / Bokus 

**********************************************************************************************************************
Handling: En ung flickas vanställda kropp hittas i ett igenbommat källarrum. Runt kroppen har sex inre organ placerats ut i en cirkel, och allt tyder på att flickan har offrats i någon form av makaber ritual. Händelsen tycks ha ägt rum för närmare sextio år sedan.

För den nytillsatte kriminalkommissa­rien Tony McLean i Edinburgh är detta ett »cold case« som borde ges låg prioritet – men McLean kan inte sluta tänka på offret och hennes ohyggliga död.
Samtidigt plågas Edinburgh av en hel rad bestialiska mord. Det är dödsfall som inte uppvisar någon rimlig logik, och Edinburghpolisen står handfallen.

Till sin förvåning upptäcker McLean att de nya morden på något sätt tycks vara kopplade till det ceremoniella mordet i källaren. En egendomlig, till synes irrationell teori börjar sakta ta form…
 ~Modernista.se~
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Jag måste säga att jag tyckte att denna startade lite segt, nästan ända fram till halva boken tyckte jag att det var långdraget och segt. Jag var beredd på att bli besviken eftersom jag tyckte att boken verkade så spännande och precis i min smak när jag läste vad den handlade om. Men jag gav inte upp utan fortsatte att läsa, tur för mig för sedan andra halvan av boken lossnade verkligen och det var den deckare jag ville att det skulle vara.

Efter andra halvan tyckte jag att handlingen tog fart och det var ett högt tempo med intressanta vändningar. Det är härliga miljöer som utspelar sig i Edinburgh, jag måste helt enkelt besöka Skottland. Jag gillade karaktärerna bland poliserna, det är en skön blandning. Huvudpersonen McLean är en väldigt sympatisk polis som det inte är svårt att inte gilla. Uppfriskande med en poliskommissarie som inte har problem med alkohol eller någon annan substans. Jag kände dock att jag saknade att få veta gärningsmannens motiv, tyckte inte riktigt att det framgick och det hade jag velat veta mera om.

Jag ser fram emot att följa McLean och hans kollegor i kommande böcker. Har jag förstått det rätt kommer det fyra böcker i serien totalt.


Betyg: 4 av 5.

6 kommentarer:

 1. Det låter ju lovande, får nog läsa denna snart.

  SvaraRadera
 2. Ska bli spännande med fler böcker i serien, ska då ge nästa bok en chans oxå :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja men precis ska bli spännande att läsa flera i serien :)

   Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.