måndag 24 november 2014

Det krävs tusen vackra ord av Rose Marie Bouw

Titel: Det krävs tusen vackra ord
Författare: Rose Marie Bouw
Förlag: Ordberoende förlag Tusen tack för recension exemplaret
ISBN: 978-91-8759-504-2
Språk: Svenska
Antal sidor: 271
Finns hos: Adlibris / Bokus 

**********************************************************************************************************************
Handling: Den morgonen Ulrika ställer sig på vågen och ser 143 kilo bryts förlamningen. En gräns har passerats. Någonstans mellan tjugofyra och trettiosex tappade hon bort sig själv. Hon blinkar mot siffrorna, 143 kilo. 

Tre små pojkar leker på vardagsrumsmattan. Hon tar sin handväska och går ut genom dörren, lämnar sitt liv bakom sig. Hon fortsätter gå. Molly är sju år. Fröken säger att hon har en vild fantasi när hon berättar om monstren under sängen. Monstren som kom fram när mamma dog. Med sina fräknar och skrubbade knän med Bamseplåster på korsar Molly Ulrikas väg.

En sommar på landet, en liten hand i en större hand. Ulrika väntar på att få dö, Molly på att livet ska börja igen.   
~Goodreads.com~
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Jag läste Rose Marie Bouws debutbok tidigare i år, Konsekvensera av att dö som jag tyckte om. Så när jag fick ett trevligt email om att få läsa hennes nya bok, Det krävs tusen vackra ord visste jag direkt att jag ville läsa även denna. Hur fint är inte detta omslag. Omslaget och allt som finns på det har en mening i boken, det förstår man när man har läst ut boken.

Det krävs tusen vackra ord berörde mig verkligen. Jag känner med Ulrika och det hon går igenom, jag lider med henne men jag gläds även med henne. Vi får följa Ulrika i både nutid och dåtid, vi får berättelsen om varför det blev som det blev och hur hon hamnade där hon är idag. Jag tar verkligen Ulrika till mitt hjärta och även Molly såklart, hon fick mig verkligen att le.

Jag tror att om man någon gång i sitt liv varit överviktig kommer känna sig bekanta i det Rose Marie skriver i denna bok. Det är en fantastiskt vacker bok som griper tag i läsaren. Trots att den behandlar en del smärtsamma ämnen finns där även hopp och ljus. Det här är verkligen en bok som jag kan rekommendera.

Betyg: 4 av 5.

Böcker jag läst av Rose Marie Bouw:
Konsekvenser av att dö

4 kommentarer:

 1. Tack för ännu ett inspirerande lästips!
  Passar på att tipsa om en spännande bok jag hittade av en slump; Skuggor över Boston av Tomas Isenstam. Älskar böcker som är genreöverskridande och lyckas fläta samnan disparata öden. / LL

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket för dina fina ord och tack för tipset :)

   Radera
 2. Har funderingar på att läsa den boken. Omslaget är så otroligt tilltalande, så bara det har gjort mig nyfiken.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan verkligen rekommendera den, det är en fin och tankvärd bok. Och omslaget är så mycket finare i verkligheten.

   Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.