måndag 27 oktober 2014

Flaskpost från P av Jussi Adler-Olsen

Titel: Flaskpost från P
Författare: Jussi Adler-Olsen
Förlag: Bonnier pocket
ISBN: 978-91-7429-319-7
Serie: Avdelning Q #3
Original titel: Flaskepost fra P
Språk: Svenska
Antal sidor: 445
Finns hos: Adlibris / Bokus 

**********************************************************************************************************************
Handling: Ingen hade sett den repade gamla flaskan som stod i fönsterkarmen på polisstationen i Wick i Skottland. Ingen hade lagt märke till brevet eller undrat varför någon skrivit "Hjälp".

När Carl Mørck och hans assistent Assad på avdelning Q får tag på flaskposten tror de först att det handlar om några barns busstreck. Men när de forskar vidare i det hela inser de att flaskposten är det enda livstecken man fått från två pojkar som fördes bort på nittiotalet. Vilka är pojkarna, vad har hänt med dem och varför har ingen anmält dem saknade? Carl och Assad dras allt längre in i en iskall kidnappares nät och de inser snart att tiden håller på att rinna ut. Trots att många år har gått är kidnapparen fortfarande aktiv.
 ~Goodreads.com~
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Jag älskade Kvinnan i rummet men tyckte att Fasanjägarna var si så där, Fasanjägarna var riktigt bra skriven men det var något med själva historien som inte klickade. Tur för mig att jag fortsatte läsa nästa bok i serien, Flaskpost från P för här kompenserar Adler-Olsen med det jag inte gillade i andra boken. Precis som i de tidigare böckerna tar Carl och hans assistent Assad och Rose ann ett gamalt fall som har förblivit olöst.

Handlingen är obehaglig, det vänder sig i magen på mig när det är barn som far illa men författaren väver in historien så skickligt och bra. Vi får även ta del av tillbakablickar som ger läsaren en större förståelse för varför personen handlar som hen gör. Det är snyggt uppbyggt utan att det blir för rörigt.

Adler-Olsen har lyckats skapa härliga karaktärer som man tar till sig, han är riktigt bra på personporträtt, det är riktigt spännande att följa avdelning Q´s arbete. Jag säger det, Assad. Vad är det med den karln? Jag har inte klurat ut vad det är han döljer och jag spricker av nyfikenhet. Och Rose i denna bok?! Hoppas verkligen få veta mer i kommande böcker om dem båda.

Flaskpost från P är spännande från första till sista sidan. Det är spännande intriger som samtidigt beskrivs med en hel del humor, älskar hans sätt och skriva.

Jussi Adler-Olsen är en underbar författare som jag rekommenderar starkt att läsa. Tur för mig att jag har resterande böcker hemma i bokhyllan som väntar på att bli lästa.

Betyg: 4 av 5.

Delar i serien:
1. Kvinnan i rummet
2. Fasanjägarna

3. Flaskpost från P
4. Journal 64

5. Marcoeffekten 

2 kommentarer:

  1. Jag måste verkligen försöka läsa något av denne författare.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det måste du verkligen, rekommenderas varmt

      Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.