tisdag 5 augusti 2014

Tar tillbaka månadens utmaning

Vet ni det är inte ofta som jag ger upp en bok. Om jag läser 100 böcker på ett år är det kanske ca 2-3 böcker jag ger upp, tycker inte om att inte avsluta en bok. Två soldater av Roslund & Hellström har jag hört så mycket gott om. Jag har inte läst deras tidigare böcker.

Två soldater skulle vara augusti månads bok till spänningsutmaningen. Jag har nu läst ca 200 sidor av 686 och nu går det inte mera jag lägger ner denna bok. Jag har inga problem med att läsa tjocka böcker men denna det går inte längre. Vilket språk, boken har et väldigt speciellt sätt den är skriven på och detta passar inte mig. Förstår ingenting, alla karaktärer har samma "röst", jag vet inte vem som berättar, på tok för många namn att hålla reda på. Så tack och hej då till denna bok.

Istället blir Svarthuset boken jag läser till denna utmaning istället.


14 kommentarer:

 1. Jag har inte vågat ta upp två soldater ännu för har hört så många säga precis som du om boken så jag är rädd för den :P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag orkade verkligen inte mera. Så synd då jag trodde att den skulle vara bra när jag läst om själva handlingen. Men nej det gick helt enkelt inte att fortsätta på denna.

   Radera
 2. Jag är precis tvärtom, har lätt för att ge upp böcker. Bara i sommar har jag nog gett upp minst 5 böcker. Tack för du påminde mig om spänningsutmaningen, glömde nämligen förra månaden.ops.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag borde bli bättre på att lägga av med böcker jag inte gillar istället för att pina mig igenom dem.

   Radera
 3. Jag har varit kluven till deras böcker, Box 21 var fantastisk, Flickan undergatan var urtrist. Denna har jag inre läst än, men har hört fler som tyckt den var seg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Denna var verkligen inget för mig och den fick mig inte heller sugen på att läsa flera böcker av dessa författare.

   Radera
 4. Har också Två soldater stående, men oläst än så länge. Hoppas du kommer att gilla Svarthuset. Jag tyckte att den var grymt bra. Lite långsamt tempo kanske men otroligt läsvärd: Kommer absolut att läsa nästkommande bok som kommer i svensk översättning till hösten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har kommit ca 110 sidor in i Svarthuset gillar verkligen det jag läst så långt. Så jag hoppas att den fortsätter på samma bana.

   Radera
 5. Jag började läsa Två soldater för ett par månader sedan men jag verkar inte kunna ta mig längre än knappt 200 sidor. Min bror tyckte att den här boken var skitbra men jag klarar inte av språket och alla textpartier som innehåller ordet "bror" gör mig galen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det blev 200 sidor för mig och sedan gav jag upp och tänker inte fortsätta på den. Har en kollega som har talat så väl om den men för mig passade detta inte alls. Störde ihjäl på mig på sättet den var skriven på och det här med "bror" drev mig till vansinne med, nä detta var helt enkelt inget för mig.

   Radera
 6. Två soldater har stått här i hyllan i drygt två år nu, vet inte om jag vågar börja läsa den. Tyckte det konstiga språket började i förra boken (Tre sekunder) och jag hade väldiga problem med den. De tidigare böckerna har jag tyckt om och vissa har jag till och med tyckt väldigt mycket om.

  Svarthuset... där har du en riktigt bra bok. Hoppas du gillar den också :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så himla synd då jag hört så gott om dessa författare, jag hade planerat att köpa flera böcker av dem men nu kan jag säga att så blir inte fallet jag blev helt avskräckt med denna bok, tyvärr.

   Jag gillar det jag hunnit med att läsa så hoppas att den fortsätter så här :)

   Radera
 7. Jag ger heller inte gärna upp böcker, envis som en åsna. Egentligen är det slöseri med tid att läsa sådant som man inte tycker om. Så du gjorde helt rätt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. ja jag är med riktigt envis för jag gillar inte att inte avsluta böcker känns så trist att ge upp men denna bara gick inte. Och som du säger är det verkligen slöseri med tid att läsa något man inte är så intresserad av.

   Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.