onsdag 6 augusti 2014

En fantastisk upptäckt av Hugo Cabret av Brian Selznick

Titel: En fantastisk upptäckt av Hugo Cabaret
Författare: Brian Selznick
Förlag: B.Wahlströms
ISBN: 978-9132-1535-70
Original titel: The Invention of Hugo Cabaret
Språk: Svenska
Antal sidor: 533
Finns hos: Adlibris / Bokus 

**********************************************************************************************************************
Handling: Föräldrarlös, klockskötare och tjuv!

En kryptisk teckning, en älskad anteckningsbok, en stulen nyckel och ett dolt budskap är några av ingredienserna i denna bok som berättas med både ord och bilder och är inspirerad av den franska filmpionjären Georges Mélièrs liv.
 ~Goodreads.com~
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Jag såg filmen som denna bok är baserad på för ett par år sedan. Jag visste faktiskt inte då att filmen var baserad på en bok. Tyckte väldigt mycket om filmen, den var så fin och så bra. En film jag verkligen kan rekommendera er att se.

Boken köpte jag på den där så kallade gigantiska bokrean som Massolit Förlag hade. Jag läste ut den här boken på ca 2 timmar. Boken innehåller väldigt mycket fina svartvita bilder och på vissa sidor är det väldigt lite text, så den går väldigt fort att läsa ut.

Det är en väldigt fin bok och underbar berättelse. Det är ett spännande äventyr som vi får ta del av som varvas med de fina svartvita bilderna som ger berättelsen mer liv det medföljer att stämningen och miljöerna höjs och det känns som att läsaren är där på tågstationen. Tyckte väldigt mycket om Hugos historia och den automat som han försöker laga.

En fin och härlig barn/ungdomsbok som jag rekommenderar barn och ungdomar att läsa, ja givetvis kan även vi vuxna läsa den. 

Betyg: 4 av 5.

4 kommentarer:

 1. Så sugen på att läsa denna men tbr-listan är ju miltals lång....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här läser du ut på ca 1-2 timmar :)

   Radera
 2. Jag såg filmen för ett tag sedan och tyckte mycket om den, men jag tror jag nöjer mig med det. Det finns ju så många böcker... :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. ja filmen var riktigt fin och bra :) Ja tur att vi har så mycket böcker att välja mellan :)

   Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.