fredag 15 augusti 2014

I kroppen min: resan mot livets slut och alltings början av Kristian Gidlund

Titel: I kroppen min: resan mot livets slut och alltings början
Författare: Kristian Gidlund
Förlag: Månpocket
ISBN: 978-91-7503-24-50
Språk: Svenska
Antal sidor: 330
Finns hos: Adlibris / Bokus 

**********************************************************************************************************************
Handling: I mars 2011 fick Kristian Gidlund sin första cellgiftsbehandling mot den nyligen upptäckta magcancern. Han började skriva en blogg, "I kroppen min". Ett halvår senare såg det ut som om behandlingen hade lyckats. Men i augusti 2012 hade cancern kommit tillbaka och visade sig vara obotlig. De starkt berörande texterna i Kristians blogg blir nu bok.
 ~Goodreads.com~
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Vilken känsloladdat bergochdalbana denna bok var. Jag vet inte om det var så smart av mig att läsa den ett par veckor efter att jag förlorade min faster till nästan samma sorts cancer. Men jag tänkte att detta får bli mitt sätt att bearbeta det som hände henne och hur snabbt hon rycktes ifrån oss. Hon dog ca 2,5 veckor efter att hon fick besked. Eftersom hon helt plötsligt togs ifrån oss hann jag inte ner på hennes begravning då hon inte bodde i Sverige och hos oss begraver man i stort sett på en gång. Så detta var mitt sätt att bearbeta hennes öde och få en liten förståelse iallafall.

Detta är så vackert, gripande och sorgligt men det är en viktig bok som Kristian har skrivit. Han ger oss en funderare att uppskatta livet och det liv vi har.

Jag fick läsa den i små portioner då det annars blev för mycket. Det var nästan svårt att smälta hur öppenhjärtigt han klarade av att skriva men jag antar att det även var som terapi för honom. Den här boken träffar en direkt i hjärtat.

Egentligen är det svårt att sätta ett betyg på en sån här bok. Att sätta betyg på en persons öde men jag ger den ändå ett betyg.

Betyg: 4 av 5.

2 kommentarer:

  1. Skall läsa Gidlund under hösten. Säkert väldigt gripande läsning.

    SvaraRadera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.