fredag 8 augusti 2014

Heja, Heja av Martina Haag

Titel: Heja, heja
Författare: Martina Haag
Förlag: Pocketförlaget 
ISBN: 978-91-8731-91-50
Språk: Svenska
Antal sidor: 176
Finns hos: Adlibris / Bokus 

**********************************************************************************************************************
Handling: Andaktsfullt sätter jag på mig springkläderna. Jag tänker börja försiktigt och inte göra det klassiska nybörjarmisstaget. Många sticker ju ut och tokspringer två mil det snabbaste de kan, kräks, gråter och hatar löpning resten av livet. Jag tänker börja på helt motsatt sätt. Jag ska springa enormt långsamt idag, och bara hålla på tills jag känner att det inte är kul längre, tills det gör ont eller blir obehagligt. Jag ska testa hur långt jag orkar springa utan att stanna, och sen kan jag gå tillbaks hem igen. Bra. Brabrabra.Tolv minuter! Jag sprang i tolv minuter utan att stanna. Fan, vad jag är bra. I morgon blir det tretton. Det måste gå. Kan jag tolv, så måste jag kunna tretton.

Heja, heja! är en peppande löparbok för folk som tänker att de är för gamla/tjocka/trötta/ointresserade av att börja springa. Om hur du tar dig från att orka springa i tolv minuter, till att genomföra ett marathon och vara glad hela vägen. 

~Bokus.se~
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Ibland vill man läsa en lättsam och lättläst bok. Jag läste Martina koden förra månaden och fastnade för Martina Haag och hennes sätt att skriva så jag beställde hem även denna.

En otroligt lättläst bok som man läser ut på någon timme. Precis som den första boken älskar jag humorn i denna. Älskar hur Martina bjuder på sig själv med stor portion humor och självdistans.

Den här boken är underhållande för stunden. Boken fick mig inte direkt att vilja börja jogga men den peppar säkert någon/några att börja. Sedan kan jag tycka att det kan bli lite upprepande efter ett tag.
Måste ge henne cred för att hon inte skriver om kost, hälsa och vikt.

Betyg: 3 av 5.

2 kommentarer:

  1. Den skriver jag upp med en gång. Saknar böcker med humor i.

    SvaraRadera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.