tisdag 26 augusti 2014

Clockwork Princess av Cassandra Clare

Titel: Clockwork Princess
Författare: Cassandra Clare
Förlag: Walker Books
ISBN: 978-14-0632-13-40
Serie: The Infernal Devices #3
Språk: Engelska
Antal sidor: 565
Finns hos: Adlibris / Bokus 

**********************************************************************************************************************
Handling: Tessa Gray should be happy, aren't all brides happy? Yet as she prepares for her wedding, a net of shadows begins to tighten around the Shadowhunters of the London Institute. A new demon appears, one linked by blood and secrecy to Mortmain, the man who plans to use his army of pitiless automatons, the Infernal Devices, to destroy the Shadowhunters. Mortmain needs only one last item to complete his plan. He needs Tessa. And Jem and Will, the boys who lay equal claim to Tessa's heart, will do anything to save her.
 ~Adlibris.se~
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Och så har jag avslutat ännu en serie. Jag har nu avslutat The Infernal Devices serien. Innan vi går till mina tankar om boken måste vi bara diskutera det för jävla fula "klister märke" de har smackat på boken. Den går så klart inte att ta bort, det är reklam för City of Bones. Men varför gör förlagen så? Varför sätter man ett sånt fult märke på en sån fin bok, omslaget är så himla vacker verkligen mitt favoritomslag till denna serie. Blä blir så irriterad när de ska förstöra en bok sådär.

Jag blev väl inte lika förkrossad på detta slut som jag sett många andra bli. Tyckte faktiskt att första halvan var lite små seg men sedan tog det fart och sidorna flög fram.

Jag har sagt det så många gånger tidigare men jag älskar Cassandra Clares sätt att skriva. Hon är helt makalös på att skriva dialoger. Och jag älskar den värld som hon har byggt upp med hela shadowhunter världen och dess invånare. Älskar hennes unika karaktärer (avgudar Magnus, avgudar), miljö, jag älskar hennes viktorianska London i denna serie.

*Spoiler, markera för att läsa*
Jag har aldrig varit team Will utan jag har hela tiden hejat på Jem. Blev givetvis glad att Jem inte dog utan blev en Silent Brother. Jag trodde dock inte att de kunde komma tillbaka när de väl hade blivit en Silent Brother, men det kunde han visst. Tyckte dock att det var lite väl att hon fick ihop det med båda och levde lycklig, först Jem sen Will och så tillbaka till Jem, tyckte det var lite väl att hon fick tillbringa en livstid med båda. 
*Slut på spoiler*

Jag kände dock att epilogen blev på tok för långdragen och jag tappade nästan lusten totalt där trots att jag hade ett fåtal sidor kvar. Men allt som allt har detta varit en helt underbar serie som jag verkligen tyckt om och jag tycker att hela serien har hållit samma kvalité.  

Betyg: 4 av 5.

Delar i serien:
1. Clockwork Angel
2. Clockwork Prince
3. Clockwork Princess 

Böcker jag läst av Cassandra Clare:
City of Bones
City of Ashes
City of Glass
City of Fallen Angels 
City of Lost Souls

Om ni vill läsa båda serier i ordning rekommenderas det att de läses i följande ordning:
City of Bones
City of Ashes
City of Glass
Clockwork Angel
City of Fallen Angels
Clockwork Prince
City of Lost Souls
Clockwork Princess
City of Heavenly Fire

1 kommentar:

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.