söndag 6 april 2014

Tiga är guld av Lyndsay Faye

Titel: Tiga är guld
Författare: Lyndsay Faye
Förlag: Norstedts - Tusen tack för recension exemplaret
ISBN: 978-91-1-303958-9
Serie: Dork Diaries #1
Original titel: Seven for a secret
Språk: Svenska
Antal sidor: 440
Finns hos: Adlibris / Bokus 

**********************************************************************************************************************
Handling: Lyndsay Faye slog igenom med New Yorks gudar, en tät och rafflande kriminalhistoria från mitten av 1800-talet, som hyllades för sin inlevelsefulla och välresearchade skildring av miljonstaden.

I Tiga är guld återvänder hon till den irländske polismannen Timothy Wilde och hans kamp för överlevnad i ett New York präglat av fattigdom och konflikter mellan olika invandrargrupper.

Med två årtionden kvar till att slaveriet avskaffas blomstrar människo­handeln. När en grupp slavhandlare kidnappar Lucy Adams familj dras Wilde och hans bror Valentine in i ett nät av intriger där människor satt i system att tjäna pengar på andras lidande.
 ~Norstedts.se~
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Författarens första bok i denna serie lyckades inte riktigt leva upp till de förväntningar som jag hade på boken. Men jag gillade ändå 1800-taletsd New York som Faye skriver om, så jag ville ge henne en ny chans och Tiga är guld verkade spännande. Jag är glad att jag fick en till chans att läsa Faye för Tiga är guld fastnade jag i mer och tyckte det var en mycket bättre bok.

I den här boken får vi träffa många av de karaktärer vi fick lära känna i första boken. Bordellmamman Silkie Marsh är en riktigt intressant karaktär, hon är ondskefull men på något vis så fascinerar hon mig.
Även bröderna Wilde, Timothy och Valentine är intressanta karaktärer, Valentine är en friskt fläkt som livar upp även allvarligaste stunden. 

Berättelsen utspelar sig på 1800-talet berör den problem som är väldigt aktuella även idag, fattigdom, prostitution, barnarbete och rasism.
Åter igen har Faye lyckats porträttera det fattiga och smutsiga New York, det är riktigt eländigt och mörkt, hon har verkligen lyckats skapa en intressant tidsskildring. Här flyter berättelsen på riktigt bra, det är spännande nästan hela tiden.

Jag ser fram emot att läsa den tredje boken om Timothy Wilde och hans bror.

Betyg: 3 av 5.

Böcker jag läst av Lyndsay Faye:
New Yorks gudar

2 kommentarer:

  1. Kul att du tycker om den. Ser fram emot att läsa den, det är bara så förbaskade många böcker jag ser fram emot att läsa att det tar nog tid till jag kommer fram till den boken;).

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det är ju så många böcker man vill läsa, tiden räcker helt enkelt inte till :)

      Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.