måndag 7 april 2014

Dödens trubadur av Fredrik Lindblom

Titel: Dödens trubadur
Författare: Fredrik Lindblom
Förlag: Ascentoria - Tusen tack för recension exemplaret
ISBN: 978-91-9793-091-8
Språk: Svenska
Antal sidor: 552
Finns hos: Adlibris / Bokus 

**********************************************************************************************************************
Handling: Efter att ha stulit en bit bröd till sin svältande hund tvingas två barn fly för sina liv. Jagade av stadsvakter, med höjda svärd och spjut, tar de sin flykt till den väldiga Suspiriaskogen. Vilse och utmattade stöter de på den mest osannolika av personer - en ung, fager trubadur med till synes oanade krafter.

Mötet med trubaduren blir början på ett hisnande äventyr med löften om trygghet och en bättre morgondag - men gör de rätt i att lägga sina liv i händerna på en främling? Och vad menar han med att de är De utvalda?

Dödens trubadur är ett svenskt illustrerat fantasyäventyr och den fristående fortsättningen på Röd Skymning. Istället för krig och blodiga slag skildrar detta äventyr en annan, tidigare outforskad sida av världen Ascentoria - en sida där magiska ting och främmande väsen tycks spela en betydande roll
.
 ~Goodreads.com~
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Jag är så glad att jag tackade ja till att få hem denna bok. Vilken underbar bok, vilken fullträff detta blev!

Jag kan inte påstå att jag har läst så mycket fantasy böcker, en och annan har det blivit. Men efter att jag slukade de böcker som har kommit ut i Ice and Fire av George R.R Martin serien har jag börjat uppskatta genren mer och mer.

Dödens trubadur är en riktigt bra och välskriven bok. Handlingen är otroligt spännande, jag hade väldigt svårt att lägga ifrån mig boken och ville veta hur det skulle gå för Levyant, Elliot och Ellida. Det händer hela tiden någonting som för handlingen framåt, det blir aldrig tråkigt utan tvärtom bara intressant och spännande. Världen och handlingen känns mystisk och unik man vet inte vad som väntar på nästa sida och jag älskar det.

Boken är fylld av fantastiska illustrationer. Det är otroligt fina bilder och illustrationer som för handlingen framåt och ger boken det där extra. Jag njöt varje sida som hade dessa underbart fina bilder.

Som sagt Dödens trubadur är en riktigt underbar och fantastisk bok, rekommenderar den verkligen. För mig är det ingen tvekan om att denna bok får högsta betyg från mig.

Efter att ha läst denna är jag riktigt sugen på att beställa hem författarens första bok, Röd skymning (Dödens trubadur är en fristående bok) 

Tusen tack för boken Fredrik.
 
Betyg: 5 av 5.

8 kommentarer:

 1. Denna är jag otroligt nyfiken på!

  SvaraRadera
 2. Blir bara ännu mer taggad inför att läsa den nu! "Röd skymning" kan jag verkligen rekommendera, men den är nog inte riktigt lika bra som Dödens trubadur, men ändå såååå bra! Det är oerhört fina illustrationer i den likaså! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Måste verkligen skaffa Röd skymning, vill verkligen läsa den. Älskar verkligen alla illustrationer i denna bok, så himla fina :)

   Radera
 3. Började läsa den här i natt och har fortsatt i kväll. Drygt 100 sidor in och måste säga att den är riktigt bra!!

  SvaraRadera
 4. Tycker din beskrivning lockar mer än Goodreads :)

  SvaraRadera
 5. Tack :) en bok jag verkligen kan rekommendera dig att läsa.

  SvaraRadera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.