onsdag 30 april 2014

Eld av Mats Strandberg & Sara Bergmark Elfgren

Titel: Eld
Författare: Mats Strandberg & Sara Bergmark Elfgren
Förlag: Pocketförlaget - Tusen tack för recension exemplaret
ISBN: 978-91-86969-83-7
Serie: Engelforstrilogin #2
Språk: Svenska
Antal sidor: 638
Finns hos: Adlibris / Bokus 

**********************************************************************************************************************
Handling: De utvalda ska börja andra året på gymnasiet. Hela sommarlovet har de hållit andan i väntan på demonernas nästa drag. Men hotet kommer från ett håll de aldrig kunnat förutse.

Det blir alltmer uppenbart att något är väldigt, väldigt fel i Engelsfors. Det förflutna vävs ihop med nuet. De levande möter de döda. De utvalda knyts allt tätare till varandra och påminns återigen om att magi inte kan lindra olycklig kärlek eller laga krossade hjärtan.
 ~Goodreads.com~
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Jag gillade första boken i denna trilogi mycket så jag såg verkligen fram emot att läsa fortsättningen. Tycker att uppföljaren absolut lever upp till förväntningarna skulle nästan tom våga säga att den var bättre än första boken. Den var riktigt bra och spännande, svår att lägga ifrån sig. Trots att boken är på över 600 sidor går det snabbt att läsa ut den, texten flyter på och man vill bara fortsätta läsa för att få reda på vad som ska hända, väldigt lättläst bok med korta kapitel.

I Eld är det mer magi, drama och action. Karaktärerna tycker jag om och framförallt får vi lära känna dem bättre, författarna lyckas verkligen gestalta tjejerna och det är otroligt spännande att följa deras öde.Jag gillar den här iden med att ha flera huvudpersoner och att få läsa ur deras perfektiv. Dock tyckte jag ibland att det var lite väl mycket fokus om tjejernas vardagsliv.

Mot slutet tyckte jag att det gick lite väl fort och det var liiiiiite svårt att hänga med. Positiva Engelfors påminner verkligen om en creepy sekt.

Om vi tar ett par mindre spoilers. Markera för att läsa: Jag får erkänna att jag blev totalförvirrad när tjejerna bytte kroppar med varandra. Hade svårt att hålla reda på vem som var i vems kropp, vem det var som var vem, vem det var som talade. 
Blev även chockad av slutet, trodde inte att de skulle ske men man lärde sig redan i första boken att ingen är säker. Slut på spoiler. 

Jag lyckades inte heller klura ut vem det var som var den skyldige så för mig kom det som en överraskning.

Tycker att detta är en serie som passar både unga som äldre. Har du ännu inte plockat upp denna serie se till att göra det nu. Jag ser otroligt mycket fram emot att läsa den avslutande boken Nyckeln.

Betyg: 4 av 5.

Delar i serien:
1. Cirkeln
2. Eld 
3. Nyckeln

2 kommentarer:

  1. Håller med om att denna serie passar både unga och gammal. Läste nyss ut första delen som jag tyckte mycket om.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Härligt :) Får nu se när jag tar tag i sista boken.

      Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.