onsdag 30 april 2014

Besökaren av Dag Öhrlund

Titel: Besökaren
Författare: Dag Öhrlund 
Förlag: Bokfabriken - Tusen tack för recension exemplaret
ISBN: 978-91-87301-46-9
Språk: Svenska
Antal sidor:493
Finns hos: Adlibris / Bokus 

**********************************************************************************************************************
Handling: Den framgångsrike författaren Tristan Heckscher befinner sig i sin skrivstuga på Österlen. Hans förra roman blev en dundersuccé och nu sliter han med uppföljaren. Det går trögt. Hans äktenskap knakar i fogarna och han sover allt oftare över i stugan. Ofta delar han en flaska whisky med sin granne, den tjurige kriminalkommissarien Ewert Truut. Truuts karriär har gått i baklås efter ett misslyckat fall i Stockholm och han är ”förvisad” till skånska landsbygden där han just nu sliter med ett mordfall där offret blivit halshugget.

En dag får Tristan ett beundrande e-mail från Therése, en läsare. Efter en tids mejlande träffas de och inleder ett sexuellt förhållande. Samtidigt börjar Tristan känna sig iakttagen. Han hittar hjulspår utanför sin skrivarstuga och tycker sig skymta någon utanför familjens hem. Therése blir snart alltmer krävande och vill att Tristan ska skilja sig från sin fru. Situationen blir alltmer ohållbar, samtidigt som Therése börjar bete sig allt märkligare. Det börjar gå upp för Tristan att detta inte är någon vanlig otrohetsaffär...

 ~Bokfabriken.se~
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Dag Öhrlund tillsammans med Dan Buthler är en av mina favoritförfattarduon, jag har inte tröttnat på Christopher Silverbielke än.

Detta är den första bok jag läser skriven av endast Dag Öhrlund. Jag var väldigt peppad på att få läsa denna spänningsroman då jag kände att den säkerligen borde vara skriven på lite samma stuk som böckerna om Silverbielke. Givetvis ska man inte jämföra med författarens tidigare böcker men lite samma känsla har den iallafall, det här psykfallet som inte drar sig för att dra till olika medel för att få som denna vill.

Jag läste en artikel om att Dag Öhrlund fick iden till denna bok då han själv var förföljd av en stalker. Vi har läst om otaligt många offentliga personer som råka ut för stalkers, man vet inte vad dessa personer är kapabla till.

Besökaren är en bra bok, oerhört lättläst och spännande bok. Det blir inte fullpott på denna då jag tyckte att den var lite för långdragen ibland och vissa parti kändes onödiga och sen gick jag nog in med lite för höga förväntningar på denna bok och jämförde den för mycket med böckerna om Jacob Colt och Silverbielke men det är ju inte bokens eller författarens fel utan det är mitt eget fel.    

Boken slutade med en cliffhanger som får mig att tro att det kommer en uppföljare, hoppas verkligen det för jag vill gärna läsa mera.
 
Betyg: 3 av 5.

Böcker jag läst av Dag Öhrlund:
Uppgörelsen

7 kommentarer:

 1. Är sugen på att läsa den här, men det får vänta ett litet tag till om det ändå vankas uppföljare!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hoppas verkligen att det kommer en uppföljare eftersom det slutade med en cliffhanger så känns sannolikheten stor.

   Radera
 2. Å nej, jag tvekar fortfarande om jag vill läsa författarduons böcker och så finns det en bok av bara en av dom och så låter den väldigt spännande.suck.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag älskar deras böcker :) de är lite vidriga men jag kan verkligen rekommendera dem.

   Radera
 3. Jag önskar det fanns lite mer fristående böcker och det där med cliffhangers blir så jobbigt när man måste vänta på att nästa bok ska komma ut :(

  SvaraRadera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.