lördag 14 december 2013

The strange case of Dr. Jekyll and Mr. Hyde av Robert Louis Stevenson

Titel: The strange case of Dr. Jekyll and Mr. Hyde 
Författare: Robert Louise Stevenson
ISBN: E-bok
Språk: Engelska
Antal sidor: 75
Finns hos: Adlibris / Bokus 

(Denna bok ingår i min klassikerutmaning

******************************************************************************************************************
Handling: I denna klassiska skräckroman från 1886 får vi möta den briljante dr Henry Jekyll i hans försök att klyva människan i en god och en ond del.

Men vad händer egentligen när man släpper lös en person som är helt ond? Och varför gör en god människa om det gång på gång trots att han har fullständiga minnen av allt som har hänt?

 ~Goodreads.com~
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Trots att denna bok var väldigt kort (endast 75 sidor som e-bok) så gick den lite trögt att läsa. Men mest pga den gammaldags engelska, det bidrog till att den var något svårläst. Och det är ibland just engelskan som är en utmaning när man ska ta sig ann en klassiker. Trots mycket goda kunskaper i just engelska så kan det bli svårläst när man tar sig ann en bok som är flera hundra år gammal.

Berättelsen om Dr Jekyll och Mr Hyde är väl en sån där klassiker som de flesta vet vad den går ut på, vare sig man har läst den eller inte.

Detta är en helt okej historia. Lite kort och det är i sista kapitlet som egentligen är intressant och där alla svar ges. Det är absolut inte en skräckroman utan mer en spänningsroman skulle jag säga.

Jag har inte så mycket mer att säga om denna bok mer än att ja vill man läsa en kort klassiker så är detta den att läsa. Vill man läsa en riktigt bra klassiker är detta absolut inte den boken att börja med för att man inte ska bli helt avskräckt.
   
Betyg: 2 av 5.

2 kommentarer:

  1. En klassiker jag läste för många år sedan, men översatt, och minns vagt att jag blev besviken. Jag trodde den skulle varit bättre än vad jag tyckte...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Samma här jag trodde den skulle vara bättre än vad den var men denna var bara så himla seg och trög trots att den var så kort.

      Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.