onsdag 18 december 2013

Huset Versace av Deborah Ball

Titel: Huset Versace: en berättelse om genialitet, mord och överlevnad.
Författare: Deborah Ball
Förlag: Pocketförlaget - Tusen tack för recension exemplaret
ISBN: 978-91-86675-50-9
Original titel: House Versace: The untold story of genius, murder and survival.
Språk: Svenska
Antal sidor: 383
Finns hos: Adlibris / Bokus 

******************************************************************************************************************
Handling: Versace...namnet ger associationer till överdådig glamour, utmanande sexualitet och lyx. Men i Huset Versace får vi också berättelsen om ett kreativt geni från det eftersatta och fattiga södra Italien, ett geni som förändrade modevärlden genom sitt sätt att instinktivt förstå och tolka den nya tidens behov. Gianni Versace stod på höjden av sin karriär när han sköts till döds den 15 juli 1997 utanför sitt hem i Miami Beach. Mordet frontades av tidningar runt om i världen och massmedierna blev som besatta av mysteriet.

Därefter klev Donatella Versace fram ur sin brors skugga och tog kontroll över Huset Versace. Deborah Ball skildrar de enorma svårigheterna systern gick igenom för att matcha Giannis genialitet, kampen mot drogerna kontroverserna med brodern Santos och dottern Allegras ät problem.
Huset Versace är en fascinerande och välskriven berättelse om familjen som kom från ingenstans – om uppgången, fallet och upprättelsen när en ny era inleddes.
~Pocketforlaget.se~
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Jag kan inte påstå att jag är världens fashionista men jag har alltid varit något fascinerad av vissa modehus, har alltid gillat att läsa amerikanska Vouge och att titta på fina klänningar under Oscars galan samt andra typer av galor.

Till en början var det omslaget som tilltalade mig med denna bok men när jag sedan läste på baksidan verkade det vara som en välskriven och intressant bok.

Gianni Versace står av toppen av sin karriär när han i juli 1997 skjuts till döds utanför sitt hem i Miami Beach. Det blir Donatella Versaces uppgift att ta över efter brodern Gianni som var ett geni. Man kan säga att det inte var en lätt uppgift hon hade framför sig, hon är inte det geniet som brodern var och det kommer att visa sig vara en tuff uppgift. 

Man märker att författaren har lagt många timmar på research. Hall soppar inte något under mattan, hon lyfter fram både positiva och negativa saker om de tre syskonen. Hon har träffat och intervjuat Donatella Versace inför detta projekt där Donatella har berättat den goda och den dåliga sidan, hur hon lyckats överleva sin älskade brors död, sitt svåra kokainmissbruk, finanserna som har toppat och dalat, samt hur hon fick huset Versace på fötter igen efter att hon nästan satte dem på ruinens brand.

Jag gillade boken, den var både bra och intressant. Man drogs snabbt in i historien och boken var välskriven, en bra skildring hur livet i och bakom modebranschen går till.

Betyg: 3 av 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.