söndag 1 december 2013

Film: Catching Fire

Titel: Cathing Fire
Utgivningsår: 2013
Längd: 146 min
Skådespelare: Jennifer Lawrence, Liam Hemsworth, Woody Harrelson, Josh Hutcherson, Donald Sutherland, Elizabeth Banks 
Genre: Adventure | Sci-Fi | Thriller 
Betyg på IMDb: 7,6
Länk till IMDb

Handling: Katniss trodde att en vinst i Hungerspelen var lika med framgång, lycka och berömmelse, men istället skulle det bara leda till fruktan. Huvudstaden är inte nöjd med henne. Hennes prestationer på arenan har gjutit mod i rebellstyrkorna och i takt med att upproret växer sig starkare, ökar också riskerna för Katniss och de hon älskar, inklusive Gale och Peeta som slåss om hennes gunst. Varje val hon gör får ödesdigra konsekvenser. 

Kommentarer: Igår var jag och en vän och äntligen såg The Hunger Games: Catching Fire. Förväntningarna var verkligen höga då just Catching Fire är min favorit bok i trilogin. Tyckte väldigt mycket om Hunger Games med men Catching Fire är verkligen min favorit bok i serien, älskar den så himla mycket. Jag kan ju börja med att säga att jag ÄLSKADE filmen, fullkomligt älskade den!
Första filmen var riktigt bra den med men Catching Fire slår den med hästlängder. Vart ska jag börja?!

Allt var verkligen så himla perfekt och så rätt, de har verkligen fått med allt utan en massa krussiduler. Det är ju svårt att i film ha med allt som händer i en bok men jag tycker att de gjorde ett så himla bra jobb.
När filmen började insåg jag hur mycket jag faktiskt har glömt av boken men det kom sakta tillbaka allt eftersom filmen löpte på.

Skådespelarna då. Jennifer Lawrence är helt jäkla suverän i denna film, hon levererar och jag ville nästan ställa mig upp i biografen och bara skrika “you go girl, you can do this” samtidigt som jag klappar händerna. Och Josh Hutcherson är ju så himla bra i denna film han med, älskar Peeta och Katniss tillsammans. Jag vill bara att de ska falla för varandra, bli kära och bara få var lyckliga, yes I ship them.

Älskar Johanna, fullkomligt älskar hennes scen där hon blir intervjuad samt i arenan när hon skriker och hojtar och förolämpar President Snow samt The Capitol. Jena Malone är perfekt som Johanna.
Även Sam Claflin är perfekt som Finnick, jag var väl något skeptisk till honom till en början men han är perfekt.

Nu känns det som att mina tankar om filmen blir lite huller om buller och är överallt men jag skriver helt enkelt ner mina tankar allt efter som jag kommer på dem så jag hoppas att ni har överseende med det :)

Inget ont om Liam Hemsworth han är en duktig skådis men Gale tråkar ut mig till döds. Jag gillar inte honom i böckerna och ännu mindre i filmerna. Fastnar inte för honom som karaktär helt enkelt. Men scenen på torget, ja det högg till i hjärtat, tyckte så himla synd om honom.

Slutscenen, asså slutscenen! Jag säger det igen, Jennifer Lawrence du är så grym. Den blicken som hon ger där i slutscenen, kan någon ge mig Mockingjay NU! Helt perfekt avslut på filmen.

Christine på Polandbananas20 summerar mina tankar ganska precis minus den delen med att gråta för det gjorde jag inte ;)


2 kommentarer:

  1. Jag vill också se den filmen. Vi tyckte jätte mycket om den första.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ni måste se den snart :) den är så himla bra och så mycket bättre än den första :)

      Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.