onsdag 23 oktober 2013

Lögnen på femte våningen av Do van Ranst

Titel: Lögnen på femte våningen 
Författare: Do Van Ranst
Förlag: Massolit Förlag / Turbine - Tusen tack för recension exemplaret
ISBN: 978-91-74431-07-0
Original titel: Moeders zijn gevaarlijk met messen
Språk: Svenska
Antal sidor: 173
Finns hos: Adlibris / Bokus 
******************************************************************************************************************
Handling: Lögnen på femte våningen handlar om Jeff som bor i ett höghus i förorten tillsammans med sin mamma, hennes pojkvän och sin utvecklingsstörda storasyster Iene.
Sin pappa har han aldrig träffat och hemma är det strängt förbjudet att prata om honom. Men Jeff har själv listat ut att pappan måste ha blivit knivskuren till döds. Varför skulle det annars finnas en ingrodd fläck på vardagsrumsmattan som ser ut som blod? Och det är naturligtvis mamman själv som är mördaren, det är Jeff övertygad om.

I samma hus bor Jeffs vän Süleyman som Jeff kan prata om allt med men konflikterna står tätt både inom familjen och med vännen. Vad är det egentligen Süleyman sysslar med? Hur ska Jeff kunna hindra mammas pojkvän från att skicka bort Iene till ett hem för utvecklingsstörda och är pappan verkligen död?

~Goodreads.com~
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Jag missförstod nog lite när jag läste på bokens baksida. Jag trodde mer att detta skulle vara en "vuxenbok" mer än vad det var en ungdomsbok. Jag läser ju givetvis även en hel del ungdomsböcker men jag kände nog att jag inte riktigt var i rätt målgrupp för denna bok.

Trots att jag inte riktigt var i rätt målgrupp för denna bok så tycker jag ändå att det är en charmig bok som på ett verklighetstroget sätt tar upp svårigheter och skildring av en familj som har det svårt.

Boken är otroligt lättläst samt snabbläst, den är väldigt lätt att sätta sig in i.

Betyg: 3 av 5

1 kommentar:

  1. Jag såg din goodreads vänförfrågan :) Jag ser framemot din recension på City of glass :)

    SvaraRadera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.