torsdag 3 oktober 2013

Kärleken passerade här en gång av Peo Bengtsson

Titel: Kärleken passerade här en gång
Författare: Peo Bengtsson
Förlag: Damm Förlag / Booked - Tusen tack för recension exemplaret
ISBN: 978-91-7537-082-8
Språk: Svenska
Antal sidor:
Finns hos: Adlibris / Bokus 

******************************************************************************************************************
Handling: Samuels tillvaro rämnar när Johanna avslöjar att hon träffat en ny man. Medan hon snabbt går vidare in i sitt nya förhållande, står Samuel kvar i spillrorna av det liv han trodde skulle vara för evigt. Och hur blir det med barnen?
 
Samuel försöker orientera sig i en obekant värld, där han är pappa ena veckan och nästa vecka... vadå? Och var är vännerna? Theodor finns där, men deras vänskap är bräcklig. Vad återstår när kärleken har passerat?
~Goodreads.com~
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Den här boken fick jag hemskickad från Booked. Jag hade inte så där jättehöga förväntningar på den, tyckte att det verkade som en intressant bok. Det är så härligt när man läser en bok som man inte hade så höga förväntningar på visar sig vara en underbar bok.

Jag har inte någon erfarenhet från skilsmässa då jag själv varken har barn eller har varit gift/är gift. Har heller ingen erfarenhet som skilsmässobarn då mina föräldrar har varit lyckligt gifta i 33 år. Det jag däremot har gått igenom som säkert många andra är avslut i en relation med en pojkvän.

Jag kan inte komma på att jag har läst en bok tidigare om en skilsmässa skildrad ur ett manligt perspektiv. Det kändes riktigt intressant att läsa och jag uppskattade verkligen att läsa ur Samuels perspektiv och jag känner verkligen för honom.

Detta är en fantastisk bok, samtidigt som den är sorglig så är den bitvis något humoristisk vissa stunder. Jag kan ibland tycka att det är jobbigt att läsa en bok där man slängs från dåtid till nutid men i Peo Bengtsson lyckades väva ihop detta på ett mycket bra sätt. Författaren beskriver Samuels känslor och tankar mycket bra och jag lider verkligen med honom.

Kärleken passerade här en gång är så sorglig och känslosam, men den är så bra och jag rekommenderar er verkligen att läsa den.

Betyg: 4 av 5. 

7 kommentarer:

 1. Jag tyckte också om denna bok, härligt med ett manligt perspektiv för en gångs skull.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis det var verkligen härligt att läsa från ett manligt perspektiv. Tyckte verkligen om denna bok.

   Radera
 2. Åh jag gillar sorgliga böcker så ska ge den här en chans. Ska jag vara ärlig så har omslaget givit mig dåliga vibbar, därför jag inte trott att det var något för mig.. Och jag som brukar säga att jag ställer mig neutral till omslag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tyckte också att omslagen inte var så jättelockande faktiskt men åh så bra denna var. Jag tror verkligen att du kommer att tycka om dig, speciellt med tanke på att du gillar sorgliga böcker. Rekommenderar den verkligen.

   Radera
 3. Intressant att skilsmässa skildras från ett manligt perspektiv! Jag tror inte att jag läst något sånt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det hade inte jag heller läst innan så detta var verkligen nytt och boken var verkligen jättebra. Rekommenderas varmt.

   Radera
 4. Du har blivit taggad hos mig :)
  http://blandbocker.blogg.se/2013/october/book-shuffle-tag.html

  SvaraRadera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.