tisdag 30 juli 2013

Sommaren jag blev vacker av Jenny Han


Titel: Sommaren jag blev vacker
Författare: Jenny Han
Förlag: Ponto Pocket
ISBN: 9789186587864
Serie: Summer #1
Original titel: The summer I turned pretty  
Språk: Svenska
Antal sidor: 256
Finns hos: Adlibris / Bokus / Bokia
 
******************************************************************************************************************
Handling: Isabel är äntligen framme vid havet och huset igen, precis som alla tidigare somrar. Men den här sommaren kommer saker att förändras. Redan när Isabel sätter ner fötterna i sanden så märker hon att stämningen är en annan, att balansen på något sätt är rubbad. Det är något i den salta luften. Något annorlunda. Och när krocken mellan nya aningar och minnen från förr trasslar till relationen mellan Isabel och bröderna Conrad och Jeremiah, så blir det plötsligt uppenbart att de står inför ett oundvikligt triangeldrama.
Vad händer när man inser att saker och ting inte varar för evigt, att människor förändras och dessutom kanske bär på hemligheter?

Sommaren jag blev vacker är den första delen i en trilogi, om att plötsligt förväntas vara vuxen nog för sanningen. Den kan göra ont, men den kan också fresta eller ge tröst. Med total närvaro och på det mest stillsamma, självklara sätt skildrar boken himlastormande förälskelse, familjehemligheter och svart sorg.

~Goodreads.com~
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: En mysig och fin historia, man får en härlig känsla när man läser den här boken.

Det är en väldigt lättläst ungdomsbok, jag läste ut den på bara några timmar. Kapitlen är lagom korta och boken var ju inte så lång heller så det gjorde också att den gick snabbt att läsa ut. Jag störde mig lite på alla tidsomlopp som var fram och tillbaka mellan kapitlen. Det stod vilken ålder hon var men det var ändå lite irriterande då det inte kom i ordning.

Tycker om Susannah och Jeremiah som karaktärer. Tyckte även om Belly, gillade hennes relation till Susannah.

Tycker mycket om omslaget, det känns så himla somrigt. Detta är en bok som passar perfekt att läsas på sommaren, mycket bra sommarläsning.
Det är ingen bok som kommer att fastna hos mig en längre tid, men det är en fin och avkopplande bok. Har del två och tre hemma som jag kommer att läsa på en gång just för att jag köpte dem till sommarläsning.

Betyg: 4 av 5. 

Delar i serien: 
1. Sommaren jag blev vacker
2. Ingen sommar utan dig

3. Sommar för evig

3 kommentarer:

 1. Riktigt bra sommar serie :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gillade verkligen den första boken och ser fram emot att läsa resten :)

   Radera
 2. sv: har du läst Harlan Cobens böcker om MYron Bolitar eller de fristående böckerna? :)

  SvaraRadera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.