måndag 22 juli 2013

Släkte av Håkan Östlundh


Titel: Släkte
Författare: Håkan Östlundh
Förlag: Månpocket
ISBN:978-91-7001-880-0
Språk: Svenska
Antal sidor: 336
Finns hos: Adlibris / Bokus / Bokia 

******************************************************************************************************************
Handling: Det ser ut att bli ännu en vacker sommardag, även om blåsten kommer att göra strandvistelsen mindre behaglig för solbadarna på Gotlands östkust. Vinden för också med sig en påträngande lukt av rutten tång, släke på gotländska.

Kriminalpolisen Fredrik Broman, hans fru Ninni och deras barn har förverkligat en dröm genom att köpa huset i byn utanför Hemse. Fredrik arbetar nu på polishuset i Visby. En dag får han ett larm om ett dött lamm i en sjöbod i Ronehamn. Det verkar som ett skämt först. Tills han får se djuret.

Sedan är det den gamle mannen, Gardelin, som ringer hem till honom på kvällen för att prata om en felparkerad bil med takbox. Men så säger han något om att det luktade släke och plötsligt minns Fredrik en dag i Stockholm utanför en låst lägenhet och lukten av det han sedan hittade därinne …

Därefter är inget sig likt på Gotland. Sommarparadiset förvandlas till skräckens ö. Och Fredrik och Ninni inser snart att drömmen håller på att förvandlas till mardröm, att det fasansfulla som skett finns alldeles inpå knutarna.
~Bokia.se~
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Släkte kommer inte att bli någon ny favorit hos mig. Boken var inte dålig men jag tyckte att den hade för lugnt tempo. Det tog mig ca 100 sidor in i boken för att verkligen fastna och vilja läsa mera. Och av någon anledning tog denna bok lite väl länge att läsa ut för mig än vad det i vanliga fall gör. Tyckte att det var en ganska seg bok, det hände inte så mycket i början tyckte det var med på slutet som boken började ta fart.

Men jag uppskattar miljöbeskrivningarna väldigt mycket, vill verkligen åka till Gotland. Jag kommer nog att läsa författaren i framtiden men det är inget som jag kommer att prioritera just nu.

Betyg: 3 av 5. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.