söndag 28 juli 2013

Himlens fånge av Carlos Ruiz Zafón

Titel: Himlens fånge
Författare: Carlos Ruiz Zafón
Förlag: Bonnier Pocket
ISBN: 978 917 429 3371
Original titel: El prisionero del cielo 
Språk: Svenska
Antal sidor: 295
Finns hos: Adlibris / Bokus / Bokia
 
******************************************************************************************************************
Handling: I Himlens fånge återvänder vi till De bortglömda böckernas gravkammare och bokhandeln Sempere & Söner, i Carlos Ruiz Zafóns säregna och mörka Barcelona.

Det är strax före jul i slutet av 50-talet. Daniel och Bea bor med sin son ovanför bokhandeln, där trotjänaren Fermín är i full färd med att förbereda sitt förestående bröllop. En morgon kommer en gammal man in i bokhandeln och vill köpa en värdefull bok, en ovanlig och exklusiv förstautgåva av Greven av Monte Cristo. Men han tar den inte med sig - istället lämnar han boken med en dedikation: "Till Fermin Romero de Torres, som återvänt från de döda och har nyckeln till framtiden."
 

Främlingens besök blir upptakten till en berättelse om fångenskap, svek och en hemlighet som legat begravd i mer än två decennier. ~Goodreads.com~
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Jag läste Vindens skugga och Ängelns lek förra året och fullkomligt älskade dem båda, speciellt Vindens skugga. Vindens skugga är bland toppen av mina favoritböcker, rekommenderar den till allt och alla att läsa. Carlos Ruiz Zafón blev snabbt en favorit författare och en av de bästa jag läst. 

Jag älskar omslagen till dessa tre böcker, de är så fina och verkligen påminner om dåtidens Barcelona.

Jag sträckläste denna bok, den var svår att lägga ifrån sig och jag kunde verkligen inte få nog. Samtidigt så var det perfekt antal sidor i denna bok och samtidigt är jag ledsen att den inte var längre. Men den hade verkligen perfekt sidantal.

Den stora fröjden för mig är Zafóns språk. Han skriver så vackert och mästerligt. Han är en mästare på att måla upp makalösa bilder med sina ord. Jag kan tänka mig att hans böcker är ännu fängslande att läsa på spanska. Miljöerna beskriver han så levande och underbart att det känns som att jag går gatorna fram i Barcelona som han beskriver, att jag sitter på de caféer han skriver om. Även karaktärerna, det känns som att jag känner dem. 

Jag tycker mycket om att det åter igen är antikvariatet Sempere&Söner och “De bortglömda böckernas gravkammare” som är den röda tråden genom alla tre böcker. Himlens fånge ger förklaringar kring handlingar och karaktärer som man möter i de tidigare böckerna, det tycker jag väldigt mycket om. 

Romanen avslutas med en cliffhanger. Längtar redan efter att det ska komma en fortsättning och att få läsa mera av Zafón.

Underbar bok som jag rekommenderar varmt. För att få den ultimata läsupplevelse rekommenderar jag att läsa dem i ordning. Se till att uppleva denna underbare författare.

Betyg: 5 av 5. 

4 kommentarer:

 1. Den här författaren har stått på min att-läsa-lista länge nu. Ska se till att läsa nåt av honom i höst!

  SvaraRadera
  Svar
  1. En författare som jag rekommenderar mest och som står väldigt högt på min lista. Du har underbar läsning framför dig :)

   Radera
 2. Vindens skugga har jag nästan precis köpt. Kanske borde man kombinera läsningen av den med en resa till Barcelona :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har alltid velat åka till Barcelona. Efter att ha läst dessa böcker vill jag åka mer än någonsin :) Du har underbar läsning framför dig :)

   Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.