söndag 23 juni 2013

Tyst av Hannah Harrington


Titel: Tyst
Författare: Hannah Harrington
Förlag: Harlequin - Tusen tack för recension exemplaret
ISBN: 978-91-640-7799-8
Språk: Svenska
Antal sidor: 315
Finns hos: Adlibris / Bokus / CDON / Harlequin
 
******************************************************************************************************************
Handling: Chelsea har aldrig kunnat bevara en hemlighet ... förrän nu.
Alla har någon gång skvallrat om något de inte borde - men senaste gången Chelsea avslöjade en hemlighet ledde det till att någon nästan dog. Så Chelsea bestämmer sig för att avge ett tysthetslöfte. Om hon håller munnen stängd kan saker åtminstone inte bli värre, eller hur? Fel.

Att plötsligt stå upp för något hon tror på gör den tidigare populära Chelsea utstött och trakasserad. Men med hennes nya sätt att kommunicera möter hon också nya oväntade vänner, som skateboardkillen Sam. Han är den sista personen som borde ge Chelsea en andra chans, det är hans bästa vän som skadades mest av hennes skvaller. Men trots det är han den enda som förstår. Och den enda som kan hjälpa Chelsea att upptäcka vem hon egentligen är ... och vem hon vill vara.

 ~Harlequin.se~
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Jag hade inte hörts talas om denna bok när jag fick den av Harlequin. Så jag visste ingenting om den mer än det jag läste på insidan av boken. Ibland snubblar man på och läser man en bok som man inte hade några förväntningar på och det slutar med att man tycker väldigt mycket om den. Jag blev glatt överraskad av denna bok, den var riktigt bra.

Detta var en bok som jag inte kunde lägga ifrån mig, älskar när man hittar en bok som man sträckläser. Berättelsen tar upp många viktiga punkter som finns i vardagslivet, vilka biverkningar mobbing och skvaller har. Man får sig en tankeställare om vilken effekt och påverkan ord har på andra och att tänka sig för innan man pratar. Det jag också gillade med boken är att trots att den tar upp ett viktigt ämne lyckas den samtidigt vara lite rolig. 

Chelsea är en karaktär som jag inte alls gillade i början då hon var så ytlig och desperat att få passa in i det coola gänget, hon var så elak. Men sedan växte hon och jag började tycka synd om henne och sympatisera med henne. Ju mer jag läste började jag gilla henne väldigt mycket.

Jag tyckte om i stort sett alla karaktärer i boken, nja nästan alla. Asha är en underbar karaktär. Jag tyckte om hennes sprudlande humör och hur hon ser det goda i människan. Gillade även resen på Rosie´s diner, Sam, Dex, Andy och Lou. När boken närmade sig sitt slut ville jag inte ta farväl av dessa karaktärer.

Tyst lämnade mig helt enkelt tyst, på ett bra sätt. Jag gav denna bok en 4:a på min Goodreads, men vet ni vad den förtjänar faktiskt en 5:a.

Ni som har fått denna bok av Harlequin läs den på en gång och ni som letar efter en bra och lättläst bok läs den :)

Betyg: 5 av 5. 

8 kommentarer:

 1. Har denna hemma och blir mer och mer nyfiken på den. Hade inte heller hört talas om den innan jag fick den men det verkar som många gillar den!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rekommenderar dig att läsa denna starkt, en jättebra bladvändare.

   Radera
 2. O vad kul du med gillade den :D Jag sträck läste också den när jag fick den. Dock visste jag inget om den innan hehe

  SvaraRadera
  Svar
  1. Verkligen månadens överraskning, på ett bra sätt :) Tyckte väldigt mycket om den.

   Radera
 3. Jag visste inte heller något om den innan och sträckläste den och älskade den :) Kul att många gillar den!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har inte sett en enda som inte gillade denna bok :) Är så glad att jag plockade upp denna :)

   Radera
 4. Jag fick också den här boken och jag älskar den verkligen <3
  Är en så fin och rolig bok på samma gång!

  Vet du några böcker som liknar denna?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den var verkligen så väldigt bra, blev så glatt överraskad. Den är så fin verkligen. Tyvärr har jag inte stött på flera sådana här böcker, hoppas vi hittar flera.

   Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.