torsdag 20 juni 2013

Och bergen svarade av Khaled Hosseini

Titel: Och bergen svarade
Författare: Khaled Hosseini
Förlag: Wahlström & Widstrand - Tusen tack för recension exemplaret
ISBN: 9789146224280
Språk: Svenska
Antal sidor: 364
Finns hos: Adlibris / Bokus / CDON
******************************************************************************************************************
Handling: Romanen hela världen väntat på

Från författaren till Flyga drake och Tusen strålande solar kommer en ny roman, en djupt rörande släkthistoria om hur de val vi gör ekar genom generationer.

I den fattiga lilla byn Shadbagh i Afghanistan säljer Sabor sin fyraåriga dotter Pari när han inte längre kan försörja sin växande familj. Pari och hennes bror kommer för alltid att känna saknaden av varandra, och den dag de äntligen möts igen är det kanske redan för sent …

Temat i Khaled Hosseinis hjärtslitande familjesaga är bröder och systrar - som älskar, sårar, förråder och förlåter, som är i stånd att döda men också att ge sitt liv för varandra.
 
~Goodreads.com~
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Detta var en väldigt efterlängtad bok kan jag säga. Khaled Hosseini blev snabbt en favorit hos mig efter att jag läste Flyga drake som är en av de bästa böckerna jag läst.

Jag måste säga att jag till en början jämförde denna bok med Hosseins två tidigare böcker. Det irriterade jag mig på hos mig själv, jag vet egentligen inte varför jag gjorde det. Men efter ett jag släppte det och jag kunde njuta fullt ut av denna bok.

Redan från början får läsaren veta att Khaled Hossini kan det här med att berätta och skriva, att han är en mästare på att berätta en historia. Detta är en historia om familj och vad familjer kan göra mot varandra och hur dessa val påverkar även framtida generationer.

Vi möter en rad olika karaktärer som vi får följa under ca femtio års tid, det tyckte jag om. Karaktärerna har alla på ett eller annat sätt med varandra att göra eller med en annan karaktär att göra, jag gillad det och jag tyckte om hur berättelsen i slutet vävdes samman och hur man fick en helhet i hur de hörde ihop med varandra. Jag tyckte om alla karaktärer. Khaled är mycket duktig på att få sina karaktärer levande, det känns nästan som att man känner dem personligen.

Var den lika bra som Flyga drake? Nej, det var den inte. Var den lika bra som Tusen strålande solar? Nej, det var den inte heller. Var detta en bra och underbar bok? Det kan ni ge er på att det var. Och bergen svarade levde verkligen upp till mina förväntningar. Jag tyckte mycket om denna bok och jag rekommenderar den verkligen till alla som tyckte om författarens två tidigare böcker. Jag hoppas att det inte kommer dröja ytterligare 6 år innan vi får avnjuta en ny bok av denna fantastiska författare.
 
Bryg: 5 av 5.

8 kommentarer:

 1. Åh vad jag ser fram emot att läsa den här boken! :)

  SvaraRadera
 2. Jag läste inte mellandelen av ditt inlägg, hoppas ju läsa den här boken själv :) Men det verkade ju som att du gillade den ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha bra där Monika :) Jag försöker verkligen att inte spoila för andra i de recensioner jag skriver då jag själv inte vill bli avslöjad handling osv :)

   Radera
 3. Det var så länge sen jag läste hans tidigare böcker (det var när de kom ut) så jag kunde inte jämföra. Jag tyckte bättre om Flyga drake än Tusen strålande solar, men jag undrar om jag inte tyckte ännu bättre om den här...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hoppas verkligen att det inte dröjer ytterligare 6 år innan nästa bok, han är ju en sådan underbar författare :) Flyga draken är fortfarande min favorit dok :)

   Radera
 4. Jag har planer på att läsa alla hans böcker:).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gör det Linda, du kommer verkligen inte bli besviken :)

   Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.