måndag 17 juni 2013

Dirigenten från S:t Petersburg av Camilla Grebe & Paul Leander Engström


Titel: Dirigenten från S:t Petersburg
Författare: Camilla Grebe & Paul Leander Engström
Förlag: Damm Förlag - Tusen tack för recension exemplaret
ISBN: 978-91-7537-042-2
Serie: Moskva #1 
Språk: Svenska
Antal sidor: 366
Finns hos: Adlibris / Bokus / Bokia
 
******************************************************************************************************************
Handling: Kampen om de riktigt stora pengarna?

Moskva 2003. Det luktar lågoktanig bensin, svett och byggdamm. Primitivt, brutalt och löftesrikt. Precis som Ryssland, tänker den svenske finansmannen Tom Blixen på väg till sitt arbete på Pioneer Capital, landets ledande investmentbank.

De senaste åren har enorma förmögenheter skapats över en natt och många har fått betala med livet i huggsexan om landets rikedomar.

Den största möjligheten i firmans historia har just öppnat sig och Tom utses att föra affären i hamn. Uppdragsgivaren är Rysslands största oljebolag, som leds av den mäktige oligarken Romanov.

Tom tror sig kunna hantera den korruption och brutala maktkamp som är självklara inslag i det ryska affärslivet, men finner sig snart indragen i en våldsspiral som kostar flera av hans närmaste livet.

Dirigenten från Sankt Petersburg är en fängslande thriller och en unikt initierad skildring av Ryssland i början av 2000-talet, då de största rikedomarna i modern tid skapades inom loppet av några år. Dirigenten från Sankt Petersburg är första delen i den planerade trilogin Moskva Noir.

~Goodreads.com~
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Jag tyckte att denna verkade väldigt spännande och tänkte att det skulle bli en bladvändare. Det är inte så att jag inte gillade den men den var lite segare än vad jag hade förväntat mig. Den började väldigt spännande, man får vara med om en hel del blodiga scenario redan från början.

Men efter ca 100 sidor så tyckte jag att det blev lite segt ett tag. Boken tog fart igen när det var ca 100 sidor kvar och blev den bladvändare jag var ute efter.

Det var väldigt intressant att ta del av den ryska kulturen, även den korrupta sidan.

Även fast jag tyckte att det blev lite segt någonstans i mitten så var det en spännande bok. Och den var väldigt välskriven.

Detta var första boken av tre, två böcker till är planerade. Får jag tillfälle så kommer jag absolut läsa fortsättningen.

Betyg: 3 av 5. 

4 kommentarer:

  1. Denna ligger och väntar på att bli läst. Skall bli spännande att se vad man tycker om den!

    SvaraRadera
  2. Den här ska jag också ta tag i snart :)

    SvaraRadera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.