onsdag 10 april 2013

The Perks Of Being A Wallflower av Stephen Chbosky

Titel: The perks of being a wallflower
Författare: Stephen Chbosky
Språk: Engelska
Antal sidor: 231
******************************************************************************************************************
Handling: Charlie is a freshman. And while he's not the biggest geek in the school, he is by no means popular. Shy, introspective, intelligent beyond his years yet socially awkward, he is a wallflower, caught between trying to live his life and trying to run from it. Charlie is attempting to navigate his way through uncharted territory: the world of first dates and mixed tapes, family dramas and new friends; the world of sex, drugs, and The Rocky Horror Picture Show, when all one requires is that perfect song on that perfect drive to feel infinite. But Charlie can't stay on the sideline forever. Standing on the fringes of life offers a unique perspective. But there comes a time to see what it looks like from the dance floor.

The Perks of Being a Wallflower is a deeply affecting coming-of-age story that will spirit you back to those wild and poignant roller-coaster days known as growing up.
 
~Goodreads.com
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Jag tycker: Tyvärr måste jag säga att jag är lite besviken på denna bok. Tyvärr vart jag inte så blown away av denna bok som så många andra blev. Den var inte dålig men bara inte sådär bra som jag trodde att den skulle vara och så bra som det har skrivits om den. Jag kände lite vad är det alla älskar?. Så lite besviken blev jag på denna bok.

Jag förstod mig inte riktigt på Charlie. Man får inte riktigt lära känna honom, man får inte någon grepp om honom. Ibland kändes det som att jag hade missat något. Det framgår aldrig varför han är så ledsen hela tiden och gråter så mycket. Visst kan man läsa mellan raderna, men ändå. Ja, jag tyckte synd om honom men tyckte tyvärr inte att han verkade så smart. Slutet tyckte jag var lite väl luddigt måste jag säga.

Jag har varit sugen på att se filmen, nu not so much tror jag. Eller jag har den på datorn så den kommer bli sedd förr eller senare.

Nu låter det som att jag totalt sågar denna bok och att jag är jättenegativ till den. Men det gör jag inte, tyckte den var ok eller bra kan man säga. Den var lättläst och väldigt söt. Men inte så att jag jublar som så många andra gör.

Jag gillade att den var skriven i brevform och att man aldrig får veta vem han skriver till. Samtidigt var jag nyfiken på att veta vem han skrev till så gillar jag att man aldrig vet vem det är då det gav boken lite mystik (är det ens ett ord, haha).

Betyg: 3 av 5 

10 kommentarer:

 1. Håller med dig om boken, förstod inte heller det "heliga" i den. Men tycker definitivt du ska ge filmen en chans. Tycker de lyckats fånga bokens magi mer där, så ge inte upp hoppet på filmen än :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipset Bella :) Jag kommer absolut att se filmen för att se om jag förstår mig mer på den än boken :)

   Radera
 2. Jag kände oxå så där när jag läste boken :( Och har av den anledningen inte sett filmen ÄN, men det lär nog bli av det med.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skönt att det inte bara var jag :) men jag kommer absolut att se filmen för att se om den var bättre än boken och för att se om jag förstår mig bättre på boken efter att ha sett den.

   Radera
 3. Jag tyckte att boken var rätt bra, även om det inte var bästa boken jag läst. Tycker absolut du ska se filmen. Jag tycker det blev bättre då. Och Logan Lerman är perfekt som Charlie, och det blir bara så bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipset :) Kommer se till att se filmen :)

   Radera
 4. Har inte läst boken, men däremot sett filmen vilken var otroligt bra.

  SvaraRadera
 5. Hade också problem med att se det sjukt bra med den här boken...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag såg filmen i helgen och inte blev jag klockare på den heller

   Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.