lördag 2 mars 2013

Crank av Ellen Hopkins

Titel: Crank
Författare: Ellen Hopkins
Serie: Crank #1
Språk: Engelska
Antal sidor: 537

******************************************************************************************************************
Handling: In Crank, Ellen Hopkins chronicles the turbulent and often disturbing relationship between Kristina, a character based on her own daughter, and the "monster," the highly addictive drug crystal meth, or "crank." Kristina is introduced to the drug while visiting her largely absent and ne'er-do-well father. While under the influence of the monster, Kristina discovers her sexy alter-ego, Bree. Bree will do all the things good girl Kristina won't, including attracting the attention of dangerous boys who can provide her with a steady flow of crank.
~Goodreads.com

Jag tycker: Jag läste Burned av Ellen Hopkins i februari och fullkomligt älskade den boken. Älskade Ellens sätt att skriva, på vers. Crank har jag hört väldigt mycket om. Och jag älskade även denna bok även om den tar upp ett allvarligt ämne som droger. Jag älskade dock inte denna lika mycket som Burned, men den är inte långt efter.

Jag tycker om att läsa böcker som är verklighetsbaserade, Crank är baserad på Ellen Hopkins egna dotter och hennes kontakt med droger. Det är hemskt med droger och vad de gör med människan. Det jag dock blev lite kluven till är att man inte riktigt fick någon kläm på mamman. Hur fick hon reda på att Kristina gick på tunga droger? Hur regerade hon på när hon fick veta att hon var gravid? Jag hade gärna velat läsa lite mer om mammans tankar och agerande.

Precis som när jag läste Burned älskar jag Ellens sätt att skriva på. Då den är skriven på vers går den lätt att läsa ut. Jag ser fram emot att läsa de andra två böckerna i denna serie, har dem båda hemma.

Betyget från mig blir 4 av 5.

2 kommentarer:

  1. Kul att vi tyckte så lika. Burned är absolut den bästa boken jag har läst av henne. Blev lite besviken på den här, men den var ändå väldigt bra. Bara inte lika bra som Burned.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det gjorde vi :) Jag kan fortfarande inte sluta tänka på Burned, den var såååå bra och den berörde mig verkligen.

      Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.