lördag 12 januari 2013

Nattens cirkus av Erin Morgenstern

(Ursäkta bildkvalitén, fick verkligen inte till ljuset idag

Titel: Nattens cirkus
Författare: Erin Morgenstern
Språk: Svenska
Antal sidor: 421
Finns hos: Adlibris, Bokus

******************************************************************************************************************
Handling: Cirkusen anländer utan förvarning. Den föregås inte av några reklamutrop, inga flygblad på lyktstolpar och anslagstavlor. Plötsligt är den bara där, på en plats där den inte fanns i går. Cirkusen öppnar vid mörkrets inbrott och stänger i gryningen.
Välkommen till Le Cirque des Rêves en cirkus olik alla andra. Inne i de svart- och vitrandiga tälten, i en färglös värld som hör nattens mörkaste timmar till, döljer sig helt unika upplevelser och fantastiska fenomen. Men bakom rökridåerna och speglarna pågår en tävling - en kraftmätning mellan två unga magiker, Celia och Marco, som sedan barndomen tränats i att använda sina illusionskrafter för att överträffa varandra. Vad spelarna inte vet är att detta spel är en duell intill döden och att cirkusen är skådeplatsen för ett slag som utkämpas mellan fantasins och viljans krafter.  
~Bokia.se

Jag tycker:
Jag var jättesugen på att läsa denna bok, en av mina kollegor har pratat så gott om den hur länge som helst. Jag hade velat läsa den på engelska egentligen men lyckades inte hitta den på engelska när jag var på Akademinbokhandeln här om dagen, så den fick helt enkelt följa med mig hem på svenska.

Jag säger bara en sak till att börja med, miljöerna. Miljöerna mina damer och herrar. Sättet som Erin Morgenstern beskriver alla miljöer är helt galet fantastiskt. Man sugs in och jag är på cirkus Le Cirque des Rêves. Jag ser hela cirkusen framför mig och jag går igenom alla svart och vitrandiga tälten, jag är där. Redan på första sidan såg jag cirkusen framför mig.

Till en början tyckte jag att det var lite väl många karaktärer att hålla redan på, men det tog inte lång stund ändå att vänja sig vid dem och "lära känna" dem. Jag gillade Celia massor, jag vill kunna göra det hon gör när jag går på fest.

Boken var vacker, mystiskt med intressanta karaktärer. Tycker om hur man fick följa dem och deras utveckling genom åren som beskrevs i de olika kapitlen.

Den enda som jag inte gillade var att jag tycker att det spel, tävling och utmaning som Celia och Marco utsattes för inte beskrevs mer ingående.

Men allt som allt så gillade jag denna bok en hel del. Jag måste gå på cirkus helt enkelt nästa gång den är i stan.

Nattens cirkus får en starkt 4: a av mig.

6 kommentarer:

 1. Åh vad kul att du gillar den! Jag har precis beställt hem den idag nämligen! Jag beställde den på engelska men fick inte riktigt det omslag jag ville ha :( Jag har den med två vita siluetter.. Hade mycket hellre velat ha den med cirkustältet. Men så kan det bli ibland ^^

  Sv: Jag har tänkt läsa Twilight-boken i februari faktiskt :D Känns bra att ha det inplanerat!
  /Cilla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror att du kommer gill den :) så tröttsamt när man inte får dem i de omslagen man har tänkt sig. Jag är också som många andra mån om vilka omslag mina böcker har haha.

   Oohh jag ser fram emot att läsa vad du tycker sen om Twilight och även Nattens cirkus :)

   Radera
 2. Har haft den i bokhyllan allt för länge! Ska läsa den så snart jag kan! Jättefin recension!! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack vad gulligt av dig :) kan verkligen rekommendera den :) det är ju det att man alltid har så många böcker i sin bokhylla, svårt att välja varje gång ;)

   Radera
 3. Jag har ocksp blivit jättesugen på den där efter att ha läst så många positiva recensioner! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Carro kan verkligen rekommendera den, läs den :)

   Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.