tisdag 22 januari 2013

Klassikerutmaning

Ok rara Tessan lyckades övertala mig. Jag antar klassikerutmaningen som Lyrans Noblesser startade. Tanken är att vi tillsammans ska läsa ett par klassiker under vintern/våren och skriva om dem i slutet av varje månad. Jag antar denna utmaning med start i februari.

Ni kan läsa mera både här och här. Var med ni med vet jag :)

Mitt problem kommer dock nedan, haha. Jag har ahem ganska många olästa böcker i min bokhylla om man säger. Vilka ska jag läsa till denna utmaning då frågar jag mig själv. Här har vi ett par som jag tror klassas som klassiker. Hej, jag heter Zelly och jag har ett behov av att köpa och äga böcker.


Jag hade ett par till olästa i hyllan, men jag orkade faktiskt inte fota dem. Lat, javisst och så fick jag liiiite lätt panik på att jag har så mycket olästa böcker. Och varför ska typ alla vara tegelstenar till böcker. Vad har vi då här då? Jo, det ska jag ta och berätta för er.

* Great expectations av Charles Dickens
* Bleak house av Charles Dickens
* Crime and punishment av Fyodor Dostoyevsky
* War and peace av Leo Tolstoy
* Pride and prejudice av Jane Austen
* Tess of the d´Ubervilles av Thomas Hardy
* Les Miserables av Victor Hugo
* Anna Karenina av Leo Tolstoy
* Gone with the wind av Margaret Mitchell
* The three musketeers av Alexandre Dumas
* På väg av Jack Kerouac
* Lolita av Vladimir Nabokov
* Little women av Louisa May Alcott
* Du sköna nya värld av Aldous Huxley
* Berättelsen om Pi av Yann Martel
* David Copperfield av Charles Dickens
* Förnuft och känsla av Jane Austen
* Jane Eyre av Charlotte Brontë


Dessa måste väl ändå klassas som klassiker och vara lämpliga till denna utmaning? Och så mitt problem vilka ska jag välja. Jag kommer absolut att läsa På väg och Lolita. Tessan vi kan läsa tillsammans, yay :) Hmm vad mer, Anna Karenina tror jag också att det blir. Och sedan måste jag nog ta mig en liten funderare på vad mer då vi ska läsa fram till sista april.

3 kommentarer:

 1. Sweet Jesus, vad många klassiker du har. Fy fan vad nice! :D Ser så mycket fram emot detta. Kommer att bli grymt. Nu ska klassikerna (ett par stycken iaf) läsas! Jag vill gärna läsa Lolita nu i februari för jag är så himla nyfiken på den! Så välj ett datum då vi ska börja! I vilken takt vi vill läsa är ju skitsamma, bara den läses ut innan sista april iaf :P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gick lös förra året när de inte kostade mycket haha ;) verkligen jätteroligt, ser verkligen fram emot det. Men då börjar vi på Lolita 1 februari tycker jag. Så hinner jag läsa ut de två jag läser nu :)

   Radera
 2. Att gå lös på böcker är det bästa som finns! Lolita den första februari blir riktigt najs. Då hinner jag läsa ut Frankenstein och så, blir skitbra! :3

  SvaraRadera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.