onsdag 12 augusti 2020

Profetians tid av J.F Hansson

Titel: Profetians tid
Författare: J.F Hansson
Förlag: Kräm Kommunikation
ISBN: 978-91-9831-453-3
Serie: Blodsbandskrönikan #3
Antal sidor: 608
Finns hos: Adlibris / Bokus

Recensionsexemplar från: Kräm Kommunikation & författaren, stort tack!

Handling: Världen är i kaos efter attentatet i Malmö. Lina Hultberg har utsetts som ansvarig för den kommande utredningen och hon befarar det värsta när det gäller Marcus och Maria. Snart befinner hon sig i ett inferno av händelser där fienden hela tiden tycks byta skepnad. 

Kommissarie Bartoli i Rom utreder två mord med ockult bakgrund. När fallet tar oanade vägar hinner det förflutna ikapp honom och en gammal utredning blir återigen aktuell. 

Carl-Henric von Wolterup kommer över en gammal bibel som ser ut att kunna leda honom till hemligheten. Ska han lyckas knäcka koden så att den uråldriga profetian om Verkställaren slår in? Har man tolkat profetian rätt? Vad är egentligen sanningen?

Kommentar: Det här med hemliga sällskap och order har alltid fascinerat mig, vet inte varför men det är väl något med det hemlighetsfulla. Strax bakom min arbetsplats huserar en order men bara för det kommer jag inte på vad de heter, kanske lika bra. När jag går förbi där någongång per år kan jag inte låta bli att varje gång undra vad det är som döljer sig bakom dessa dörrar och vad det är för gubbar som sitter där (ja jag är rätt säker på att det är gubbar som sitter där).

Jag har nu läst sista delen i den här trilogin, har verkligen tyckt om de första två delarna. Något som jag anmärkt på när det kommer till föregående böcker i denna serie är att de har varit lite för långa, jag står fast vid det även med "Profetians tid", den hade vunnit mer på att kortas ner. Annars är detta en fantastisk läsupplevelse.

Här får man under en otroligt dramatisk och intressant färd reda på vad blodsband egentligen kan ställa till med. Vi kastas rätt in i handlingen, det är actionspäckat från första början. Handlingen växlar mellan olika epoker, riktigt intressant och det blir aldrig rörigt. Fina miljö och personbeskrivningar. Viss likhet med Dan Brown finns, det menar jag i positiv benämning, det är detaljer av platser och områden som vi känner till. Mot slutet knyter författaren ihop allt riktigt bra.

1 kommentar:

  1. Tack Zelly för din fina recension av Profetians tid. Det värmer gott! Jag återkommer med nya bokprojekt i framtiden. Önskar dig en fortsatt härlig sommar!

    SvaraRadera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.