söndag 23 februari 2020

Grannar i död och lust av Olséni & Hansen

Titel: Grannar i död och lust
Författare: Christina Olséni & Mike Hansen 
Förlag: Bokfabriken
ISBN: 978-91-7835-074-2
Serie: Ester Karlsson med K #3 
Antal sidor: 297
Finns hos: Adlibris / Bokus

Recensionsexemplar från: Bokfabriken, stort tack!

Handling: Ester Karlsson, 78 år och änka, bor tillsammans med kakaduan Roland i den välmående bostadsrättsföreningen Lärkan. 

Det har dragit ihop sig till städdag med obligatorisk närvaro, vilket sannerligen sätter grannsämjan på prov. Innan dagen är över försvinner en av de nyinflyttade grannarna spårlöst för att senare hittas död ovanför det gemensamma cykelskjulet. Ester, hennes ständigt bantande syster Barbro och den hypokondriske svågern Arne, får genast polisens blickar på sig. När sedan ännu en granne dör under mystiska omständigheter drar Ester igång sin egen lilla mordutredning och ingen i Lärkan går längre säker. 

Kommentar: Tycker så mycket om denna författarduo och deras böcker. Tredje delen i denna serie var inget undantag. Det är oerhört underhållande och härligt. Påbörjade och avslutade boken under helgen. Detta är en pusseldeckare blandat med mysig feelgood-deckare kan man säga. Även om själva brottet i sig inte är i fokus utan mer personerna som bor i bostadsföreningen Lärkan och alla personligheter så blir det spännande emellanåt.
Älskar alla udda och underhållande individer som den här serien bjuder på, de får mig att skratta och jag blir alltid glad av att läsa en bok av dessa författare.

Betyg: 4 av 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.