lördag 21 december 2019

Rån och inga visor av Catharina Ingelman-Sundberg

Titel: Rån och inga visor
Författare: Catharina Ingelman-Sundberg
Förlag: Månpocket
ISBN: 978-91-7503-665-6
Serie: Pensionärsligan #3
Antal sidor: 399
Finns hos: Adlibris / Bokus

Första meningen: "Den gamla damen satte champagneflaskan på kylning och stängde kylskåpsdörren." 

Handling: Inget kan stoppa Pensionärsligan. Och nu behöver de pengar, mycket pengar. Att göra livet roligare och lyxigare för äldre människor kostar en hel del. Och varför inte ta efter finansvärldens koncept och dela ut bonusar fast till lågavlönade och fattiga som behöver uppmuntras. 

En spektakulär bankkupp ger visserligen över tio miljoner. Men det räcker på sin höjd till att hyra en pråm i Stockholm och öppna hälsorestaurang med speeddejting och dans för äldre. Och ambitionerna är större än så. 

Märtha och hennes vänner bestämmer sig för att sikta högre och jaga de riktigt stora pengarna bland finanshajar, skattesmitare och riskkapitalister. I sin jakt på storkovan lever pensionärerna farligt när de försöker lura miljardärer bland lyxyachter i franska Saint-Tropez. Dessutom är polisen dem hack i häl. 

Kommentar: Pensionärsligan slår till igen. Har tyckt om de två tidigare böckerna, gillar denna med men det är något med den som gör att jag inte riktigt fastnar för den eller gillar dem som dess föregångare. Det är fortfarande en rolig bok som bjuder in till en hel del skratt år alla tokigheter. när pensionärsligan fortsätter att göra livet lyxigare och roligare för äldre människor, man kan inget än älska dessa karaktärer.

Betyg: 3 av 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.