lördag 14 december 2019

Luftburen av Susanne Boll

Titel: Luftburen
Författare: Susanne Boll
Förlag: Bokfabriken
ISBN: 978-91-7835-082-7
Serie: Vera Lilja #2
Antal sidor: 285
Finns hos: Adlibris / Bokus

Recensionsexemplar från: Bokfabriken, stort tack!

Första meningen: "Linné Berndtsson är en rik man." 

Handling: Vårstockholm är stekande hett, men idyllen skakas av en serie bestialiska mord. Den erfarna och ibland okonventionella psykologen Vera Lilja hjälper sin gode vän vid polisen, Kenneth Karlsson, att ringa in mördaren i hopp om att förekomma nästa attack. 

Samtidigt brottas Vera med att reparera sin och kärleken Alexios relation, och försöker dessutom återknyta kontakten med sin vuxna son Patrik som hon övergav när han endast var några månader gammal. 

Medan Veras eget liv vänds upp och ner i den bedövande hettan står utredningen och stampar, och de mörka molnen vid horisonten ger inget hopp om ett förlösande regn. 

Kommentar: Andra delen i serien om Vera Lilja. Här får hon hanteras med personliga problem från förra boken. Luftburen är minst lika bra som Eldsystrar. Det är rått, gripande, spännande och välskrivet. Det är en bra mix av relationsdrama och kriminalberättelse. Jag tycker mycket om karaktärerna, speciellt Vera och hennes nära vännina, de har en sån fin vänskapsrelation. Ser fram emot att fortsätta följa denna serie.

Betyg: 3 av 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.